Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Transfermarkt mu je 'namjestio' otkaz, ali bivši veznjak Hajduka vrijedan 500 tisuća eura odlazi u Rumunjsku

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 13:18

Ime i prezime dijeli s poznatim hrvatskim rukometašem, ima više od 100 nastupa u 1.HNL, a sad se vraća u zemlju u kojoj je igrao za Dinamo.

Ivan Pešić novi je član rumunjskog prvoligaša Voluntarija, potvrdili su iz rumunjskog prvoligaša na svojim društvenim mrežama.

28-godišnjak rodom iz Šibenika dobro je znano HNL ime, ali on je Lijepu našu napustio u ljeto 2017. godine te je od tada promijenio pet klubova.

Zanimljivo, ovaj krilni napadač netko je koga je Transfermarkt, inače jedna od najrelevantnijih baza podataka što se tiče nogometaša i njihovih klubova (a naročito tržišne vrijednosti) proglasio slobodnim igračem, ali to se u konačnici pokazalo krivim.

Naime, istu smo vijest prenijeli i na Germanijaku, ali su nam se ubrzo nakon toga javili iz Vorskle kako bi opovrgnuli Transfermakrtove navode.

"To su lažne vijesti. Ivan ima važeći ugovor s klubom", javili su nam iz ukrajinskog prvoligaša prije nešto manje od mjesec dana.

Greška se može potrkasti svakome, tako i Transfermartku, stoga nije potrebno sumnjati u njihovu vjerodostojnost.

No, jučer su iz istoimenog kluba javili kako Pešić više nije njihov igrač. Bivši veznjak Hajduka, Šibenika, Zadra i Splita dogovorio je šestomjesečnu posudbu s mogućnošću otkupa, a do kraja sezone nosit će dres rumunjskog prvoligaša Voluntarija.

Prilagodba na novu ligu ne bi trebala trajati dugo, Pešić ima 26 nastupa u Ligi 1 za vrijeme dok je bio igrač Dinama iz Bukurešta. Baš je tamo transferiran iz Hajduka kad je prije tri i pol godine, a Bili su za njegove usluge uprihodili 50 tisuća eura odštete.

Voluntari je trenutno pretposljednja momčad rumunjskog prvenstva pa se tako od Pešića očekuje da odmah krene raditi razliku u dresu novog kluba. Vremena i utakmica je sve manje, a od fenjeraša Poli Iasija njegov novi klub ima tek jedan bod više.

Dodajemo za kraj kako Pešićeva trenutna tržišna vrijednost iznosi 500 tisuća eura, a ugovorno je vezan za Vorsklu do ljeta 2022. godine.


Tagovi

Ivan PešićRumunjska prva ligatransferi

Ostale Vijesti