Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Najveća „pegula“ hrvatskog nogometa i bivši hajdukovac specijaliziran za golove Hajduku ostao bez kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 13:28

Nije se usrećio od odlaska iz Hrvatske.

Hrvatski nogometaš Ivan Pešić dobio je slobodne papire i više nije član ukrajinske Vorskle. U klub je stigao u kolovozu prošle godine kao slobodan igrač iz kazahstanskog Kaysara i poslije šestomjesečne avanture u Ukrajini ponovo traži posao. U posljednjih godinu dana Pešić je proveo po pola godine u dva različita kluba i sad je eto u potrazi za trećim.

U Hajduku je bio u dva navrata, najprije kao klinac kad je započinjao karijeru u omladinskom pogonu pa je 2017. stigao na pola godine kad je „pokopao“ RNK Split. Bivši dokapetan Splita igrao je prije četiri godine za bivšeg hrvatskog prvoligaša, ali uoči njegova odlaska ostali su bez prvoligaške i drugoligaške licencije te su izbačeni u treću ligu. To mu je bio već treći klub u karijeri koji je ostao bez licencije dok je imao Pešića pod ugovorom, jer su prije Splita još dva njegova bivša kluba izgubili pravo na natjecanje među hrvatskom elitom. Najprije mu se to dogodilo dok je bio igrač Šibenika, a kasnije i dok je igrao za Zadar.

Sve je započelo 2013., tad se u dresu Šibenika borio za ulazak u prvu ligu, no na Šubićevac je u svibnju stigla odluka Žalbene komisije za licenciranje kako je klub ostao bez licence i za prvu i za drugu ligu. Izbačen je u treći rang natjecanja. Dvije godine kasnije slično i u dresu Zadra. Klub iz Stanova borio se za prvoligaški ostanak pa ostao bez licencije, a prije nekoliko godina istu sudbinu proživjeo je i u Splitu.

Poslije Splita otišao je u Hajduk, kojemu je zapeo za oko još dok im je zabijao u dresu Šibenika. Naime, te 2017. godine zabio im je čak tri puta u sezoni, dvaput u prvenstvu, te jedanput u kupu u produžetku za plasman u polufinale.

Iz Hajduka je otišao u siječnju 2018. godine i preselio u bukureštanski Dinamo, gdje je pružao solidne partije. Međutim, Rumunji su sljedeće godine upali u financijske probleme pa su ga proslijedili u Šahter Karagandi, da bi godinu iza sa slobodnim paprima završio u Kaysaru, koji ga je uzeo u siječnju 2020. godine i pustio u kolovozu. Zadnjih šest mjeseci igrao je u Vorskli s kojom je, eto, danas raskinuo ugovor i sad je slobodan igrač.


Tagovi

Ivan Pešić

Ostale Vijesti