REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Transfer-bomba u Serie A: Paulo Dybala prelazi u Juventusovog najvećeg rivala?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 11:43

Argentinac još uvijek nije produžio ugovor.

Kada smo početkom listopada objavili 'idealnu' postavu igrača kojima na kraju sezone ističe ugovor i već bi ove zime mogli bez odštete potpisati za novi klub kojem bi se priključili na ljeto, u prvoj postavi našlo se i ime Paula Dybale, s time da smo u tekstu napomenuli kako su se Argentinac i Juventus 'sve dogovorili' i kako će jedan od najtalentiranijih igrača današnjice svoju karijeru nastaviti u Torinu.

Od tada je prošlo tri mjeseca, a Dybala još uvijek nije produžio vjernost Staroj dami. Pregovori između igrača i kluba oko ostanka u crno-bijelom dijelu Torina traju još od kraja prošle sezone. Dybala je malo 'unutra', malo 'vani'. Dybala je jučer zabio vodeći pogodak u 2:0 pobjedi Juventusa nad Udineseom u prvenstvu. Nakon postignutog pogotka, Dybala nije slavio. Samo se okrenuo i sa neutralnim, pomalo i smrknutim izrazom lica krenuo hodati prema centru.

Nakon dvoboja kritizirao je igru Juventusa, koji, prema njemu, ne igra lijep nogomet, a na pitanje novinara zašto nije proslavio pogodak rekao je: "Dogodile su se mnoge stvari o kojima ne bih htio pričati".

Sve to povećalo je špekulacije oko odlaska Dybale iz Torina, a Gazzetta dello Sport tvrdi kako je Interov sportski direktor Giuseppe Marotta u pregovorima s Dybalinim agentom oko prelaska u Inter. Argentinac bi u Interu trebao zarađivati 7.5 milijuna eura godišnje uz dodatne bonuse za potpis ugovora, golove i, dakako, osvojene trofeje.

REUTERS/Alberto LingriaREUTERS/Alberto Lingria

Dybala je prema Transfermarktu u ovom trenutku treći najvrjedniji igrač Juventusa (50 milijuna eura), iza Federica Chiese i Matthijsa de Ligta, a vrijedio bi i više da mu na ljeto ne ističe ugovor. Prije nekoliko sezona tržište ga je procijenilo na čak 110 milijuna eura i odlazak kapitalca u redove najljućeg rivala predstavljalo bi novi veliki udarac za Juventus koji je donedavno bio neprikosnoven u talijanskom nogometu, no posljednje dvije sezone Inter i Juventus su zamijenili uloge - Nerrazzuri su glavni kandidati za naslov, a pred Juventusom je grčevita borba za Ligu prvaka.

Dybala je u aktualnoj sezoni zabio devet pogodaka za Juve u 20 utakmica, dobio je traku dokapetana, uprava kluba nudi mu lukrativni novi ugovor, no dojam je da sve to neće biti dovoljno da Argentinac ostane u Torinu već da će se preseliti 125 kilometara istočnije u Grad mode ili pak u redove Barcelone i Manchester Uniteda, klubova s kojim ga se već neko vrijeme povezuje.



Tagovi

Serie AInterJuventusPaulo DybalaGiuseppe Marotta

Ostale Vijesti