Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Tramezzani: Očekivanja su velika, kao i u svim utakmicama do kraja sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 14:37

Utakmice su teške u trenucima kad se situacije zakompliciraju i moramo biti dobri da bi se iz toga izvukli. Također moramo biti dobri da ne zakompliciramo život sami sebi, kao što nam se nekad dogodi, kaže trener Bilih

Tri tjedna nogometaši Hajduka ne znaju za pobjedu. Poraženi su od Osijeka i Dinama, remizirali su u Koprivnici, a sada ih čeka Jadranski derbi i novi teški okršaj protiv Rijeke. Možda čak i presudni kada su u pitanju Hajdukove europske ambicije. Trener Paolo Tramezzani toga je svjestan.

„Očekivanja su velika, normalno da je tako jer je ostao mali broj utakmica do kraja sezone. Moramo uložiti krajnji napor da se oporavimo i prevladamo probleme s ozljedama. Ova momčad je u zadnjem razdoblju pokazala da kada je u problemima i teškim situacijama uspijeva ostati uspravna, ići naprijed i biti jedinstvena. I zato je po mom mišljenju važan duh u kojem pripremamo ovu utakmicu. Bit će to jedna teška utakmica, bez obzira na činjenicu da smo bili bolji u posljednja dva susreta jer je svaka utakmica posebna. Znamo koliko nam je važna ova i sve preostale utakmice do kraja sezone“, rekao je Tramezzani

Prisjetio se i posljednja dva susreta protiv istog protivnika, kada je Hajduk u Rijeci slavio dvaput s minimalnih 1:0.

„Te naše zadnje dvije utakmice bile su ravnopravne, s dosta taktike, zatvorene i nije bilo velikih prilika na obje strane. Bila su to dva susreta u kojima smo mi shvatili kakvom nogometu trebamo težiti. To su utakmice koje su nam pokazale put u naredna dva i pol mjeseca i momčad se dobro posložila i pronašla. Uspjela je napraviti jedan iskorak u ovoj sezoni koja nije bila laka, posebno u početnoj fazi“, mišljenja je Talijan.

Veseli ga povratak Livaje u sastav, iako određenih kadrovskih problema ima s ostalim igračima.

„Prema situaciji s ozljedama Dimitrov je upitan do kraja sezone, a Mujakiću prijeti isti scenarij. Pozitivni smo kad je u pitanju oporavak Diamantakosa i Umuta. Nadamo se da ćemo ih imati na raspolaganju za sljedeću domaću utakmicu protiv Dinama“, poručio je.

Na kraju je progovorio i o europskim ambicijama Hajduka.

„Momčad smo koja je u posljednja tri mjeseca u prvenstvu poražena samo od Dinama i Osijeka, koji se međusobno bore za titulu prvaka i u ovom trenutku su bolji od nas. Trebat će nam snaga i smirenost. Rad je važan, angažman je važan, a onda treba tražiti i lucidnost. Utakmice su teške u trenucima kad se situacije zakompliciraju i moramo biti dobri da bi se iz toga izvukli. Također moramo biti dobri da ne zakompliciramo život sami sebi, kao što nam se nekad dogodi“, zaključio je trener Hajduka uoči utakmice koja se igra u subotu u 20 sati.


Tagovi

Paolo TramezzaniHajdukRijeka

Ostale Vijesti