Tottenham preokretom slavio protiv Arsenala u derbiju sjevernog Londona

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.07.20. | 19:25

Vesela obrana Topnika ponovno je darivala protivnika i zasjenila sjajan gol Lacazettea.

U 35. kolu engleske Pemier lige odigran je derbi sjevernog Londona u kojem je Tottenham preokrenuo Arsenal i slavio rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu smo gledali živ nogomet u kojem je Arsenal imao nešto veći posjed lopte. Prvu veliku priliku imao je domaćin, ali je Kane loše pucao, točnije sjajno je reagirao Martinez. Samo šest minuta kasnije vidjeli smo najljepši potez utakmice. Lacazette je primio loptu na nekih 25 metara, malo je popravio i pogodio rašlje nemoćnog Llorisa za 0:1.

Međutim, slavlje Arsenala nije dugo trajalo. U 16. minuti ponovno je obrana Topnika neshvatljivo pogriješila, ovoga puta Kolašinac je pogrešno vratio loptu Luizu, što je iskoristio Son i matirao Martineza za 1:1.

Ben Davies je u 31. minuti mogao donijeti preokret, ali je njegova bomba završila na gredi. Do kraja prvog dijela smo vidjeli još dvije prilike gostiju, ali su Pepe i Aubameyang bili neprecizni te se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Topnici su u drugi dio ušli još odlučniji, imali su nestvarnu dominaciju u posjedu u prvih 20-ak minuta od čak 80 posto. U 59. minuti Aubameyang je primio loptu u kaznenom prostoru protivnika i topovski opalio, ali je lopta završila na gredi gola Llorisa. Spursi su iz ničeg dobili veliku priliku u 71. minuti kad je Kane primio izbijenu loptu od svoje obrane, prevario Mustafija i ostavio povratnu za Sona, ali Martinez sjajnom reakcijom odnosi loptu ispred Korejanca.

Na novu priliku čekali smo osam minuta, kad je Bellarin sjajno ušao u sredinu i opali, međutim njegov udarac završava u bloku. No, lopta se odbija do Aubameyanga koji puca u suprotni kut, ali Lloris opet pokazuje kvalitetu.

U 82. minuti smo ponovno vidjeli nepisano nogometno pravilo- ako ne zabiješ, primiš gol. Prvo je kane izašao sam ispred Martineza, ali golman Topnika odbija loptu u korner. Son je ubacio iz kuta, a Alderweireld najviše skočio i zabio za preokret 2:1.

Samo minutu kasnije Spursi su mogli riješiti susret. Ponovno je Kane izašao sam ispred Martineza, ali je bio malo sa strane, što je omogućilo vrataru Topnika da skrati kut, ali je svejedno morao sjajnom paradom braniti vlastiti gol. Arsenal kao da se raspao u tim trenucima pa je i Son u 87. minuti imao fenomenalnu priliku, ali je „vesela obrana“ Arsenala za čudo bila na nivou te blokirala udarac.

Do kraja susreta smo gledali pokušaje Arsenala da se vrati u susret, ali se rezultat nije mijenjao te je Tottenham, slavio u 200. derbiju sjevernog Londona.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Tim Goode/Reuters)

 

 


Tagovi

Alexandre Lacazetteson

Ostale Vijesti