Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Toplak: "Nisam sad ispao Copperfield i napravio nešto spektakularno", Tadić: "Malo me smeta što su se dečki kao predali početkom drugog poluvremena"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 21:11

Treneri predstavili dojmove nakon uvjerljivog slavlja Gorice u 26. kolu 1.HNL

Iako je Samira Toplaka Dragovoljac koštao posla prije deset godina kada je u svom prvom i kratkom mandatu vodio Goricu, danas, na premijeri protiv istog protivnika – pobjeda. Bikovi su odigrali dobru utakmicu, iskoristili pogreške gostiju i na kraju posve zasluženo slavili rezultatom 4:0.

Veliko zadovoljstvo i osmjeh na licu novog trenera koji nije propustio zahvaliti svom prethodniku na svemu dobrome što je napravio za momčad.

“Hvala svima koji su me ovih dana podržavali, ogroman vas je broj. Za početak bi se htio zahvaliti bivšem treneru Renduliću. Zbilja su ima peha i nesreće a u ova dva dana ja nisam sad ispao Copperfield i napravio nešto spektakularno, eventualno nešto na psihološkom planu. Tako da, i on je zaslužan za ovu pobjedu. Druga stvar kjoja me veseli je kako je ekipa reagirala. Nije lako bilo ući u utakmicu i doći do gola ako promašiš penal na 0:0. Dobri smo bili danas. U određenim trenucima nam je pomogao i crveni karton Dragovoljca. Na poluvremenu smo se dogovorili kako ćemo igrati protiv desetorice, i onda brzo povećali vostvo i mirno utakmicu priveli kraju.”

Iako je Rendulić napravio puno dobroga, niz od sedam poraza zaredom je ostavio traga.

“To mi je jedini cilj bio, u ova dva dana sam jedino to mogao i napraviti a to je da im dignem energiju, da ih potaknem da nisu u depresiji. Da im dam volju za životom, ajmo reć tako, pod navodnicima naravno. Nadam se da će nas ova pobjeda još više dići.”

U idućem kolu Goricu čeka teška utakmica, gostovanje u Gradskom vrtu kod Osijeka.

“Teška utakmica naravno. Kao i svaka. Ajmo prvo ipak zavidat te rane od ozljeda. Suk danas nije mogao igrati zbog ozljede, izašao nam je i Pršir, pa i Krizmanić. Imamo problema. Prvo moramo to sanirati a onda putujemo kod pretendenta za naslov. Oni taj epitet mogu nositi s pravom, imaju odličnog trenera. Bit će nam jako teško.”

Za kraj, pokoja riječ o Kristijanu Lovriću koji će po prvi put zaigrati protiv svoje Gorice.

“Neću ništa gatati ali Kristijanu pripremamo posebnu pažnju.”

S druge stane, razočarani trener Crn ih Dragan Tadić. Dva jedanaesterca, crveni karton Šubarića, kao da ništa ne ide po planu na Kajzerici…

"U prvom poluvremenu smo u par situacija bili opasni, ali zbog dobrih reakcija njihovog golmana, nismo zabili gol. Međutim napravili smo dva neoprezna kaznena udarca, jedan smo obranili, drugi nismo uspjeli."

Nakon isključenja Šubarića u 45. minuti, sve je otišlo na stranu Gorice.

"Mislim da je presudilo isključenje našeg golmana. Dogodilo se to krajem prvog poluvremena i u drugom dijelu bilo je teško s igračem manje. Gorica se razigrala, ima kvalitetu i bilo je teško. Malo me smeta što su se dečki kao predali početkom drugog poluvremena. Zaslužena pobjeda Gorice."



Tagovi

Samir ToplakHNK GoricaHrvatski dragovoljac

Ostale Vijesti