Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Topčagić dao tračak nade Osijeku

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 20:59

Uprvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige Osijek je pretrpio 4-2 poraz od bugarskog CSKA

Činilo se da je Osijek mahnuo Konferencijskoj ligi već nakon prvoga dijela dvostrukog okršaja s bugarskim CSKA. Momčad Nenada Bjelice ušla je debelo u sudačku nadoknadu s tri gola zaostatka za domaćinom da bi Mihret Topčagić ublažio poraz i dao neku nadu Osijeku. Na koncu je u Sofiji završilo 4-2 za CSKA što nije nedostižno, ali samo ako Osijek napravi reset i što prije zaboravi na ovo čemu smo svjedočili u Sofiji.

Jer, Osijek je servirao blagi očaj na Vasilu Levski stadionu. Pogotovo u prvom dijelu utakmice. Očekivali smo početnu dominaciju domaćina i opasnosti za Ivušića, ali obrana gostiju u Sofiji je djelovala kao da se prvi puta skupila. Curilo je sa svih strana a najčešće su igrači Osijeka bili tek puki promatrači.

Tu prije svega mislimo na bokove. Miloš i Jurčević bili su izgubljeni. Kilometar su stajali od svojih igrača i puštali ih da se šetaju po svojoj polovici kao na kolodvoru.

I išlo je to nekako do pola sata od početka kada je Mazikuo odlučio uzeti svari u svoje ruke. Solo prodor po lijevoj strani, ulazak u kazneni prostor i neobranjiv udarac kojeg tri Ivušića ne bi zaustavila… Reakciju Osijeka je izostala, ali novi šok servirao im je Carey koji koristi ubačaj s desne strane i pored nemoćnog Jugovića glavom trese mrežu.

Kakvu takvu nadu Osijeku daje Turitsov. Desni bek CSKA znalački je smjestio loptu iza svog vratara nakon ubačaja Fiolića iz kornera, ali niti minutu kasnije opet su Bugari na dva razlike. Bio je to klasični “copy-paste” drugog gola. Opet ubačaj s desne strane i ovoga puta Caicedo glavom za 3-1 i erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Još je Bjelicu pustio u nastavku da početna postava nešto napravi, ali nakon sat vremena je shvatio da od toga nema ništa pa je u vatru poslao Pilja, Bočkaja i Topčagića. Nije pomoglo. Domaćin je znalački čuvao prednost, nerijetko i prijetio i tih 3-1 činilo se da će biti i konačan rezultat. Međutim, to nije mislio i Yomov koji koristi ubačaj Caiceda i povisuje rezultat.

Pred kraj utakmice Mance je imao priliku ublažiti poraz i pružiti kakvu takvu šansu pred uzvrat, ali njegov udarac na prazan gol završio je pored vratnice. I kada se mislilo da će Bugari na uzvrat s komotnom prednošću, Mihret Topčagić smanjuje rezultat na 4-2, a zeru sreće Osijek je imao debelo u sudačkoj nadoknadi kada se vratnica ispriječila novoj lopti u mreži Ivušića.


Tagovi

OsijekCSKA Sofija

Ostale Vijesti