REUTERS/Kai Pfaffenbach, Ian Walton, Carl Recine, Andreas Gebert
REUTERS/Kai Pfaffenbach, Ian Walton, Carl Recine, Andreas Gebert

Top 10 transfera zadnjeg dana mercata: PSG doveo kapitalca, veznjaci stigli u Manchester, a tu je i jedan Hrvat

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 02.09.23. | 09:38

Izdvojili smo najznačajnije poslove sklopljene posljednjeg dana prijelaznog roka.

Završen je još jedan #ljetni prijelazni rok, tijekom kojeg ste mogli svakodnevno na Germanijakovom blogu pratiti sve najvažnije vijesti s transfer tržnice. Kako to često biva, zadnji dan prijelaznog roka pružio nam je potpunu ludnicu i sklopljeno je pregršt poslova u zadnji tren, a mi smo vam izdvojili 10 najznačajnijih transfera zadnjeg dana 'mercata'.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

1. Randal Kolo Muani – prešao iz Eintrachta u PSG za 90 milijuna eura

Nismo imali nikakve dvojbe koga uvrstiti na vrh. Tri su razloga. Prvi je, naravno, najveći odštetni iznos jučerašnjeg dana. Drugi je činjenica da se o ovom transferu uvjerljvio najviše pisalo posljednjih dana. A treće, vrlo je jednostavno – od Kolo Muanija se očekuje da uskoči u kopačke koje su nosile brojne zvijezde prije njega poput Neymara, Icardija, Cavanija, Ibrahimovića. Eintracht je napunio blagajnu ovom prodajom, ali isto tako, nisu stigli dovesti zamjenu te drastično oslabljeni ulaze u nastavak sezone.

2. Joao Felix – posudba iz Atletica u Barcelonu bez opcije otkupa

Iako se u ovom poslu nije zavrtio nikakav novac, kada se radi o igraču za kojeg je prije četiri godine plaćeno nestvarnih 127 milijuna eura, onda je to transfer koji je uzburkao tržište, pa čak i u slučaju posudbe bez opcije otkupa. Joao Felix nije uspio u Atleticu, u Chelseaju je bio još gori, no Xavi ga je silno želio u Barceloni, a dojma smo da bi mu stil igre Blaugrane mogao odgovarati. Ako na Nou Campu ne uspije oživjeti karijeru, mogao bi i on put Saudijske Arabije.

3. Matheus Nunes – prešao iz Wolverhamptona u Manchester City za 62 milijuna eura

Ozljeda Kevina de Bruynea nagnala je vodstvo Cityja da u završnici prijelaznog roka posegne za još jednim veznjakom. Dugo je Lucas Paqueta figurirao kao prva opcija Građana, čak se prije desetak dana činilo da je transfer gotov, ali brutalno visoki financijski zahtjevi West Hama ohladili su i rastrošne šeike, koji su za dosta manje novaca pronašli Matheusa Nunesa u Wolverhamptonu. Portugalac bi trebao predstavljati veliko pojačanje za prvaka Europe.

4. Ryan Gravenberch – prešao iz Bayerna u Liverpool za 45 milijuna eura

Nizozemac ima tek 21 godinu, a ovo mu je već drugi veliki transfer. Prije nešto više od godinu dana za 18,5 milijuna eura zamijenio je matični mu Ajax za Bayern, ali na Allianz Areni nije se najbolje snašao i sreću će pronaći na Anfieldu. Jürgen Klopp time je završio totalnu rekonstrukciju veznog reda.

5. Sofyan Amrabat – posudba vrijedna 10 milijuna eura iz Fiorentine u Manchester United, opcija otkupa za za 20 milijuna eura te još dodatnih pet milijuna u bonusima

Još otkad je eksplodirao na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je bio srce i duša marokanskog veznog reda, čekamo na njegov transfer u veliki klub. Iako je s Fiorentinom igrač i izgubio dva finala, jasno je kako je zaslužio klub većeg kalibra. Na Old Traffordu će činiti bedem na sredini terena u paru s Casemirom. Nek prođe tko se usudi.

6. Cole Palmer – prešao iz Manchester Cityja u Chelsea za 47 milijuna eura

Dijete Građana za visok je iznos prešao u londonski klub. Nije se pretjerano naigrao prošle sezone, ali u tekuću je krenuo s dva pogotka i činilo se da će pronaći svoje mjesto na desnom krilu Guardioline momčadi, posebno nakon odlaska Riyada Mahreza, no sreću će ipak potražiti na Stamford Bridgeu.

7. Brennan Johnson – prešao iz Nottingham Foresta u Tottenham za 55 milijuna eura

Počela je era bez Harryja Kanea na White Hart Laneu. Devetka Engleske prodana je za 100 milijuna eura, a Daniel Levy je otvorio blagajnu i iskeširao gotovo 250 milijuna eura za nova pojačanja. Vrhunac ovoljetnog trošenja bila je sinoćnja deaktivacija bombe i dovođenje mladov Velšanina iz Foresta. Hoće li ispasti novi Gareth Bale ili Joe Rodon?

8. Joao Cancelo – posudba iz Manchester Cityja u Barcelonu bez opcije otkupa

Kao i kod sunarodnjaka mu istog imena, Katalonci u ugovor nisu ugradili mogućnost otkupa ugovora. Portugalski bek mijenja klubove kao čarape, ovo će mu u manje od godinu dana biti treći velikan za kojeg će zaigrati, a s obzirom na to da mu ugovor u Cityju traje do 2027. godine, očekujemo prodaju ili novu posudbu i sljedećeg ljeta.

9. Hirving Lozano – prešao iz Napolija u PSV za 15 milijuna eura

Povratak na mjesto zločina nakon četiri godine. Podno Vezuva se nije uspio izboriti za mjesto u prvih 11, bio je vječiti joker, neovisno tko je sjedio na klupi Napolitanaca, što je iskoristio PSV i vratio ljubimca navijača u Eindhoven, gdje je igrao najbolji nogomet karijere.

10. Borna Sosa – prešao iz Stuttgarta u Ajax za osam milijuna eura

Sjajan potez za hrvatskog reprezentativca, koji je nakon pet godina napustio Njemačku i skrasio se u jednom od najjačih klubova van liga petice. Kopljanici su ovog ljeta oformili pravu hrvatsku koloniju, a Sosa bi trebao svoje mjesto pronaći u udarnoj postavi amsterdamskog velikana.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ljetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023nogometni transferitransfertransfer blogtransferitransferi uživoJoao FelixJoao CanceloBorna SosaSofyan AmrabatMatheus NunesRandal Kolo MuaniRyan Gravenberch

Ostale Vijesti