PIXSELL
PIXSELL

Tonći Kukoč za Germanijak: "Dres Hajduka je teško nositi, mnogima tamo nema mjesta"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 12:11

Lijevi bek prognozira šanse Osijeka protiv CSKA čije je boje branio, ali osvrnuo se i na aktualno stanje na Poljudu

S posebnim će zanimanjem dvostruki okršaj Osijeka i CSKA pratiti i Tonći Kukoč - Petraello koji je u karijeri nosio dres velikana bugarskog nogometa. Ono po čemu je ostao Kukoč ostao zapamćen je prisan odnos s navijačima tog kluba, odnos pun respekta s obje strane.

“Bilo je lijepo igrati u Bugarskoj. Takve navijače možeš dobiti na svoju stranu samo ako si pošten i odan. Očito su to prepoznali u meni”, evocirao je uspomene Kukoč koji je prošlu sezonu igrao u 2 HNL, u dresu Opatije.

“Nije to za mene. Želim neku ozbiljniju i ambiciozniju sredinu. Čekam da mi se otvori nešto”.

U međuvremenu prati svaku utakmicu svojih bivših klubova. O Hajduku ćemo malo kasnije jer zvali smo ga zbog CSKA.

“Prije svega, treba istaknuti kako je to velik klub. Bugarski Real Madrid. Tamo ima tri kluba, Levski je u problemima, Ludogorec ima veliki privatni kapital a CSKA se pokušava nositi s time. Imali su probleme do prije neki dan, navijači su oni čija se riječ sluša pa je bilo određenih događanja u klubu. Otišao je dio menadžmenta ali i trener Penev. Zamijenio ga je Stojčo Mladenov. Veliki je pritisak tamo od strane navijača i teška odgovornost”.

Povukli smo paralelu s Hajdukom, no ima jedna bitna razlika.

“U Splitu te čuva interventna. Tamo nema toga”, bio je jasan Kukoč.

Što se tiče ogleda s Osijekom, lijevi bek smatra kako tu nema favorita.

“Baš su šanse 50-50. I mislim da bi tu mogao presuditi domaći teren. CSKA je jak tamo, nošen podrškom svojih navijača i to će svakako biti teško iskušenje za Osijek. Još ne znam gdje će se igrati, hoće li utakmica biti na stadionu od CSKA ili će prebaciti na nacionalni stadion Vasil Levski. Iako, gdje god igraju, opasni su doma”.

CSKA je momčad koja ima puno stranaca. Ne njeguju neki poseban stil, tehnički su jaki, vole spustiti loptu na zemlju i kombinirati.

“Mučili su se u četvrtak, ali ipak su prošli na penale. Ipak, to ništa ne znači. Cilj su napravili i protiv Osijeka će sigurno biti puno bolji. Ponavljam, ne vidim favorita u toj utakmici i najsitniji detalj mogao bi odlučiti”, završio je Tonći Kukoč - Petraello.

Kao dijete Hajduka, nismo mogli a da ga ne pitamo za novi posrtaj njegova kluba. Isprva se nećkao, znao je da njegove izjave znaju odjeknuti. Malo ga smeta što se ponavlja da su uvijek “krivi” najbolji igrači jer smatra da nije tako.

“Novac nije sve u nogometu, treba imati j… i karakter. Za osvajanje naslova nekada talenat nije dovoljan, dres Hajduka jako je teško nositi, i ako nemaš j…, a mnogi ih tamo nemaju, sve pada u vodu. Uostalom, Velež je jučer niti s pola budžeta kakvim raspolaže Hajduk, srušio AEK i otišao u 3. pretkolo. Pametnom dosta”, poručio je Tonći Kukoč.


Tagovi

Tonći KukočCSKA SofijaOsijekHajduk

Ostale Vijesti