Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Tonći Kukoč: Da mogu vratiti vrijeme, nikada ne bih odjenuo onu majicu protiv HNS-a. Nikada!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 21:25

Pričam onako kako je i uvijek ću reći što mislim

Tonći Kukoč-Petraello istovremeno je jedan od najkontroverznijih, ali i najomiljenijih igrača koji su igrali u hrvatskim nogometnim ligama. Uvijek iskren i direktan, za neke i predirektan, često je zbog svojih izjava punio novinske stupce kao i prostore internetskih portala.

S obzirom na broj klubova za koji je igrao (Hajduk, Brescijia, CSKA Sofija, Livorno, Como, Zrinjski, Kisvarde, Honveda i Opatija), ali i njegov "medijski" staž može djelovati iznenađujuće kada čujete da Kukoč ima tek 30 godina.

Početkom 2021. Kukoč se nakon 10 godina vratio u hrvatski nogomet, u drugoligaša Opatiju s kojom je jučer završio sezonu na respektabilnom sedmom mjestu.

"Mislim da je cilj Opatije da postane stabilan drugoligaš, u ovoj sezoni to je ostvareno, ali ne mogu se oteti dojmu da je najmanje sedam, osam utakmica trebalo biti naše, ali na kraju nismo uzeli tri boda. Posebno mislim na utakmice protiv Hajduka II, Solina, Međimurja, Dragovoljca, Kustošije..."

Opatija je na kraju sezone završila s devet bodova manje od prvaka Hrvatskog Dragovoljca.

"Nije realno u Opatiji pričati o prvoj ligi, za prvu ligu mnogo se toga treba promijeniti. Ima puno mladih igrača u drugoj ligi koji su dobri, ima ih i u Opatiji, nije lako nikome, ali ono što staviš u glavu, to ćeš i ostvariti. Pričam s mladima, uvijek im kažem da uvijek moraju dati tristo posto od sebe, jer život nikome nikada nije ostao dužan. Nema veze je li teren loš, jesu li uvjeti loši, kroz rad i odricanje na kraju ćeš se izdignuti. Pričam sada o Opatiji, cijela uprava na čelu sa Zoranom Bogolinom bori se da nama bude bolje. Dalibor Zobić je team-menager koji radi pet poslova, neke stvari koje sam vidio tu, nisam vidio nigdje", rekao je Kukoč u razgovoru za Sportcom.hr.

Dotaknuo se i svojih "kontroverznih" stavova koje je često isticao u javnosti.

"Radije bih pogledao Vraga u oči nego pričao i ponašao se tako da se svidim drugima. Pričam onako kako je i uvijek ću reći što mislim. Uopće me ne zanima tko je ispred mene u tom trenutku. Živimo u vremenima kada si voljen jer si pokvaren i dvoličan, a kada pričaš istinu, onda si nakaza! Pitate me jesam li se zamjerio nekome? A ja vas pitam koja je cijena istine danas? Imamo jedan život, da li ćemo ga potrošiti u tome da se svidimo drugima? Ja sigurno neću! Na kraju me ne mora voljeti nitko, jer svaku večer provodim uz svoju suprugu i obitelj".

Biste li danas ublažili neku izjavu ili promijenili neki javni istup?

"Ništa ne bih ublažio, jer sam uvijek govorio istinu. Da mogu vratiti vrijeme, nikada ne bih odjenuo onu majicu protiv HNS-a. Nikada!"

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.


Tagovi

Tonći KukočHNSHajdukNK Opatija

Ostale Vijesti