Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Tomić: „Treba imati vjere i strpljenja i onda sve dođe na svoje mjesto“, Zekić: „Nismo bili konkretni“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.03.22. | 21:08

Trener Rijeke bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi protiv.

Nogometaši Rijeke svladali su Slaven Belupo u 26. kolu 1. HNL. Konačan rezultat bio je 3:0, a sva tri pogotka domaći sastav postigao je u drugom poluvremenu.

Trener Rijeke Goran Tomić otkako je stigao na Kvarner protiv Farmaceuta ima omjer od pet pobjeda i jednog remija, a s ova tri boda Rijeka se bodovno izjednačila s vodećim dvojcem na prvenstvenom poretku, s tim da vodeći Dinamo ima utakmicu manje.

„S pravom sam govorio da će ovo biti teška utakmica, znao sam da nas čeka jedna ozbiljna momčad. Kvalitetna i rastrčana. U prvom poluvremenu nismo bili dobri, bili smo nekako energetski prazni i kasnili smo na druge lopte. Slaven je bio agresivniji i bolji u duelima, dok smo u drugom poluvremenu napravili pravovremene zamjene i ulaskom Čerina još više uspostavili kontrolu igre“, rekao je Tomić pa dodao:

„Rezultat toga bili su golovi. Upozoravao sam da treba biti strpljiv u ovim utakmicama, igra se 90 minuta i treba vjere i strpljenja. I onda sve dođe na svoje mjesto. Osijek? Dobro ćemo se regenerirati, analizirati ih i nadam se naravno prolasku dalje“, podvukao je trener Riječana.

Zoran Zekić pak nije pretjerano duljio.

„Nakon 3:0 reći da smo bili ravnopravan protivnik izgledat će smiješno, ali zaista mislim da smo bili. Imali smo veliki broj šansi u prvom poluvremenu, ali nismo bili konkretni. Na kraju, moramo čestitati Rijeci pobjedi i okrenuti se utakmici protiv Istre u subotu“, istaknuo je trener Slaven Belupa.

1.HNL, 26. kolo

Petak, 4. ožujka

Lokomotiva – Osijek 0:0

Subota, 5. ožujka

Dinamo – Šibenik 3:0

Rijeka – Slaven Belupo 3:0

Nedjelja, 6. ožujka

Gorica – Hrvatski dragovoljac (15.00)

Istra 1961 – Hajduk (17.05)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Zoran ZekićGoran TomićHrvatskaHNLSlaven BelupoHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti