Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Čerinov ulazak preokrenuo utakmicu, Vučkić i Drmić nastavili tamo gdje su stali protiv Hajduka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 05.03.22. | 18:53

Gosti nisu uspjeli naplatiti bolju igru u prvih 45 minuta, a za to su kažnjeni u nastavku kad je Rijeka ‘na mišiće’ došla do nove pobjede

Nogometaši Rijeke u sklopu 26. kola 1.HNL su na svojoj Rujevici dočekali Slaven Belupo. Konačan rezultat bio je 3:0, a strijelci pogodaka bili su Vučkić (55’), Drmić (70’) i Čerin (79’), s tim da je potonji ponio epitet igrača utakmice budući da je sudjelovao kod prvog pogotka, asistirao za drugi i onda zabio treći.

Prvih 45 minuta bilo je za zaborav, naročito za domaćina od kojeg se puno više očekivalo. Zoran Zekić branio se u duplom bloku, a Farmaceuti su prijetili iz brzih kontri i polukontri. Pogodaka nije bilo, ali novi sportski direktor i trener Farmaceuta mogao je biti zadovoljan, jer Slaven je, usprkos očekivanjima, bio bolji takmac.

Već u prvoj minuti zaprijetili su preko Bogojevića, ali je njegov udrac Labrović odbio u korner. Isti igrač je zaprijetio i u posljednjoj minuti prvog poluvremena kad je tukao s 20-ak metara, ali nije dobro poklopio loptu pa je njegov pokušaj otišao preko gola.

Riječani su pak najbolju priliku imali u 13.minuti kad je s vrha 16-erca dobro tukao Pavičić, ali Šušak je dobro intervencijom sačuvao svoj gol netaknutim.

Vratar Farmaceuta bio je u prvom planu i u 25.minuti kad je Murić s desne strane ubacio, lopta je nezgodno odskočila, Šušak ju nije uspio uhvatiti već samo odbiti, a drugi topnik lige Josip Drmić već je bio u padu pa tako ovu priliku nije uspio kapitalizirati.

Kad je Duje Strukan označio kraj prvog poluvremena, stadionom se zaorilo ‘hoćemo pobjedu’. Rijeka je u utakmicu ušla kao veliki favorit, ali ulogu istog nisu opravdali u prvih 45 minuta.

Rijeka je danas zaigrala u sustavu 4-2-3-1, dok su Farmaceuti igrali s trojicom u posljednjoj liniji. Zekić je dobro pretpostavio da će Tomić mijenjati sustav te da Riječani neće, kao na Poljudu, igrati s tri centralna braniča pa se tako može reći kako je dobro pročitao namjere šibenskog stratega.

Gosti su bolje otvorili i drugo poluvrijeme te su prvi stvorili opasniju priliku.

Igrala se 50.minuta kad je neugodni Zapata prvo pobjegao riječkoj obrani, a onda i dobro tukao s vrha 16-erca, ali Labrović je njegov udarac uspio boksati.

Iako je dojam bio na strani gostiju, Rijeka je ipak uspjela doći do vodstva.

Igrala se 55. minuta, Čerin, koji je svega minute ranije ušao u igru, prekrasnom loptom pronalazi Pavičića koji je u 16-ercu, pretrčava svog čuvara i potom šalje prizemnu loptu na peterac gdje je potpuno usaljnje Haris Vučkić koji takve prilike jednostavno ne propušta. Gosti su digli ruke, vjerovali su da se Slovenac nalazi u nedozvoljenjoj situaciji, ali sve je bilo regularno pa je tako Vučkić došao do svojeg šestog pogotka ove sezone, a Pavičić do četvrte asistencije – 1:0

U narednih 15-ak minuta uslijedilo je malo zatišje. Pravih prilika nije bilo, veći dio utakmice odvijao se na sredini terena, a onda je 20 minuta prije kraja ogleda domaćin uspio doći do svojeg drugog pogotka.

Murić je kratko izveo korner, lopta se našla u nogama Čerina, on lijepom prizemnom loptom pronalazi Drmića, a Švicarac takve prilike pretvara u pogodak zatvorenih očiju – 2:0

“Kad se otvori, onda se otvori”, riječi su riječkog spikera Jose Krmpotića kad je treći pogodak Riječana zabio Adam Gnezda Čerin. Domaćin je imao korner, glavom je dobro tukao Velkovski, Šušak njegov udarac odbija, ali ravno na nogu slovenskog veznjaka čiji je ulazak preokreuo utakmicu. Čerin je tukao, a Šušak loptu nije vidio sve do trenutka kad nije postalo prekasno pa je tako Rijeka došla do svojeg trećeg pogotka u 79.minuti ogleda – 3:0

Do kraja utakmice više se mreže nisu tresle, s tim da je u 87.minuti Čerin bio u dobroj poziciji, ali je na kraju ipak svirano zaleđe. Gostima su potonule sve lađe, dobro su izgledali u prvom dijelu utakmice, ali je domaćin u završnih 30-ak minuta pokazao ‘mišiće’ te su na iskustvo došli do nova tri boda.

Ovom pobjedom Rijeka je došla na svega jedan bod od drugoplasiranog Osijeka, dok je Slaven ostao na sedmom mjestu prventvenog poretka.

U sljedećem kolu Rijeka gostuje u Kranjčevićevoj gdje ih dočekuje Hrvatski dragovoljac, dok Slaven Belupo u Koprivnici dočekuje Istru 1961.

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 3:0 (Vučkić 55’, Drmić 70’, Čerin 79’)

Stadion: Rujevica

Sudac: Duje Strukan. VAR: Dario Bel.

Strijelci: 1:0 Vučkić (55’), 2:0 Drmić (70’), Čerin (79’)

Žuti kartoni: Ampem (Rijeka) Marina (Slaven Belupo)

Crveni kartoni: /

Rijeka(4-2-3-1): Labrović – Solano (84’ Lepinjica), Velkovski, Krešić, Vukčević – Selahi, Pavičić – Murić (71’ Bušnja), Vučkić (71’ Abass), Ampem (54’ Čerin) – Drmić (84’ Vuk)

Slaven Belupo (3-4-2-1): Šušak – Božić, Paracki, Soldo – Kvržić, Marina (83’ Hoxha), Caimacov, Goda – Bogojević (66’ Laušić), Brković (66’ Krstanović) – Zapata (83’ Bosec)

1.HNL, 26. kolo

Petak, 4. ožujka

Lokomotiva – Osijek 0:0

Subota, 5. ožujka

Dinamo – Šibenik 3:0

Rijeka – Slaven Belupo 3:0

Nedjelja, 6. ožujka

Gorica – Hrvatski dragovoljac (15.00)

Istra 1961 – Hajduk (17.05)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Adam Gnezda ČerinJosip DrmićHaris VučkićHNK RijekaRijekaSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti