Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tomasa muči stoperski tandem koji šalje na ZTE

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.08.23. | 10:26

U Osijeku su ostali Barišić i Bralić pa je Tomas na centralnim pozicijama u obrani ostao na prinovama koje se nisu proslavile protiv Rudeša

U Osijeku osmijesi ne silaze s lica. Kako i ne bi kada i najveći optimisti nisu mogli nadati se ovakvom ulazu Osijeka u sezonu. Tri utakmice, tri pobjede, novi stadion, mjesto lidera na ljestvici HNL-a, realne šanse da se prođe u sljedeći europski krug… Potom blizu deset tisuća gledatelja na Belupu, čak 12 na ZTE-u. Onda skoro osam tisuća članova, pa pet i pol tisuća vlasnika godišnjih ulaznica! I na sve to je došao uspjeh juniora koje vodi Tomislav Radotić a koji su osvojili Kukkonia Cup i donijeli prvi trofej na Pampas!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, iskusni su u Osijeku da ne bi znali kako se od stare slave ne živi. Svaka utakmica je prilika za novo dokazivanje. A ova iduća, sutra protiv ZTE-a je izuzetno važna. To je stepenica na putu Osijeka prema cilju koji su sami stavili pred sebe; europska skupina na Opus Areni.

A za takav epilog će Stjepan Tomas morati popraviti neke stvari. Prije svega u obrani koja je u Kranjčevićevoj protiv Rudeša bila propusna kao švicarski sir. Mkrtchyan i Evangelou još uvijek se traže što je Rudeš iskoristio i zabio tri laka komada. Doduše, pitanje je bi li taj tandem bio stoperski par da Tomas ima sve na raspolaganju. Protiv Belupa su igrali Barišić i Evangelou, protiv ZTE-a Mkrtchyan i Brlek da bi protiv Rudeša bila kombinacija ovoljetnih prinova.

Tomas će razloge pronaći u selidbi s Opus Arene u Kranjčevićevu, odnosno kvaliteti travnjaka, ali to su više izgovori nego realno stanje stvari. Pa nisu baš Mkrtchyan i Evangelou odigrali stotine utakmica na najboljim travnjacima da bi im smetala Kranjčevićeva. Uostalom, kako nije smetala Pušiću i Caktašu?

Prije je riječ o neuigranosti što ne treba čuditi s obzirom na to da im je ovo bila prva utakmica da zajedno igraju. A čini se da će druga doći u četvrtak protiv ZTE-a jer Tomas i nema nekog izbora. Adrian Leon Barišić i Slavko Bralić su ozlijeđeni i ostali su u Osijeku pa je armensko-grčka kombinacija sasvim izgledna da istrči u Zalaegerszegu. Doduše, postoji i opcija da Tomas ponovno da priliku Brleku koji je odlično odigrao stopersku rolu u prvoj utakmici, ali zašto bi trener Osijeka koristio veznog igrača kada ti je sportski direktor doveo stopera u ljetnom prijelaznom roku?

Na popisu putnika nema niti Mihaela Žapera koji se još uvijek oporavlja od ozljede. Inače, u Zalaegerszegu će Osijek imati potporu od 300-injak navijača koji su do sada kupili ulaznice na Opus Areni. Nije isključeno da će ta brojka biti i veća obzirom da prodaja traje do srijede u 18 sati a gostujući sektor može primiti 700 navijača.


Tagovi

Stjepan TomasKonferencijska ligaNK OsijekZTE

Ostale Vijesti