Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Tomas uoči Rijeke: “Nisam nezadovoljan prijelaznim rokom, nadam se da ćemo dovesti špicu, a u Rijeku idemo po pobjedu”

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 15.09.23. | 12:34

U redovima Bijelo-plavih vjeruju da se s Kvarnera mogu vratiti sa sva tri boda.

Derbi utakmicu ove će subote na Rujevici odigrati Rijeka i Osijek. Željko Sopić je utakmicu najavio još u četvrtak, dok je prije puta za Kvarner isto napravio i Stjepan Tomas. Njemu je društvo na konferenciji za medije pravio Petar Pušić, novi član bijelo-plave svlačionice koji bi u subotu trebao dobiti određenu minutažu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tomas se za početak osvrnuo na protekla dva tjedna u kojima se njegova momčad pripremala za okršaj s Rijekom.

“Uspjeli smo iskoristiti ovo vrijeme za podizanje fizičke spreme, a i odigrali smo jednu prijateljsku utakmicu koja nam je bila svojevrsna priprema za utakmicu s Rijekom. Bila je to dobora utakmica, zadovoljan sam izvedbom, mislim da smo digli formu na višu razinu te vjerujem da će nam novi igrači Manev i Duarte donijeti veću kvalitetu u obrani.”

Osijek je dosta mijenjao u posljednjoj liniji, hoće li se sada standardizirati ta četvorka ispred Malenice?

“Duarte se pokazao kao odličan igrač, ali dan prije utakmice ćemo odlučiti tko će igrati. Jaka je konkurencija u obrani. Novi igrači su stigli, s njima vjerujem da ćemo biti još čvršći.”

Kako nadomijestiti golgeterski učinak Mije Caktaša?

Mi imamo igrača koji to mogu. Od novih, tu je Garmaš koji je provjerena kvaliteta, ali tu su i drugi igrači.”

Petar Pušić dosad nije imao prilike previše komunicirati s domaćim predstavnicima medija pa je tako za početak prvo rekao kako se osjeća u Osijeku i koliko je zadovoljan svojim trenutnim statusom.

“U Osijeku uživam, mislim da sam se dobro uklopio. Zadovoljan sam igrama dosad, ali vjerujem da tu ima još puno prostora za napredak i da mogu dati još više. Spreman sam dati momčadi još više, za to se borim.”

Konkurencija je velika…

“Osijek općenito ima snažnu momčad. Na meni je da svaki dan dajem sve od sebe i da se nametnem, ali svjestan sam da učinak mora biti konkretniji. S astencijama sam zadovoljan, ali i dalje čekam taj prvi pogodak s kojima ću biti bliži početnih 11.”

Budući da je dosad igrao je šesticu, osmicu, desetku, krilo… Gdje on smatra da može dati najviše od sebe?

“Mislim da je to veliki plus, jer trener ima više opcija. Moje mišljenje je da najbolje mogu dati na mjestu osmice, ali gdje god me trener stavi, ja ću igrati i dati sve od sebe.”

Nakon Pušića, opet su se mikrofoni okrenuli u smjeru trenera koji je svjestan da je Mierez na neki način sada usamljen u vrhu napada, ali pitanje koje se najviše nameće je tko je sada prvi lijevi bek Osijeka?

“Ja sam računao da ćemo tu imati tu dva igrača, bili smo blizu angažmana jednog igrača, ali to se nije dogodilo. Imamo par igrača koji konkuriraju, a igra onaj koji je najbolji. Kod nas nitko ne može reć ida će igrati sto posto.”

Za poziciju lijevog beka, dakle, konkurira nekoliko igrača, ali na mjestu napadača Tomas na raspolaganju ima samo jedno ime…

“Garmaš je igrao u Dinamo Kijevu napadača, a sada pregovaramo s jednim igračem koji bi trebao pokriti tu poziciju.”

Rijeka igra dobar nogomet u novoj sezoni.

“Pokazali su da su momčad za vrh. Imaju mladu momčad. Mi znamo njihove mane, znamo i njihove vrline. Nadam se da ćemo sutra dobro ući u utakmicu i da ćemo im dobro odgovoriti.”

Prošla su dva tjedna od utakmice s Dinamom, ali u gradu se i dalje puno priča o tom ogledu…

“Što se tiče te utakmice. jako sam zadovoljan s prvih 70 minuta. Mogli smo zabiit i više od dva pogotka. Nažalost, dogodilo se ti što se dogodilo, ali to je tako. Nadam se da ćemo ovaj put odraditi svih 90 munuta na visokoj razini. Dinamo ima širinu, a to se vidjelo u završnici. Oni iz igre nisu nama zabili pogotke, već iz kaznenih udaraca. No, idemo dalje, gledamo sutrašnju utakmicu i na to smo fokusirani.”

Navijači nisu pretjerano zadovoljni prijelaznim rokom, a trener?

“Bilo bi prefektno da smo u završnici doveli ta dva ili tri igrača. No ne mogu biti nezadovoljan. Sad gledamo igrače koji su slobodni, nadam se da ćemo sljedeći tjedan dovesti igrača koji će zaoštritit konkurneciju u vrhu napada.”

Poruka prije puta?

“Bitno je odigrati dobru utakmicu, mušku utakmicu. Mi svakako idemo po pobjedu.”



Tagovi

Stjepan TomasHrvatska nogometna ligaHNLNK OsijekHNK Rijeka

Ostale Vijesti