Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Tomas s jačom zadnjom linijom na Adanu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 07:47

U redove Osijeka nakon ozljede vraća se Barišić koji bi trebao pojačati zid pred Malenicom u večerašnjem dvoboju 3. pretkola Konferencijske lige

Pred Osijekom je najzahtjevnija utakmica u sezoni. Sve do sada je bio mačji kašalj za ono što ih čeka u Adani, gradu u blizini Sredozemnog mora i tek stotinjak kilometara udaljenom od granice sa Sirijom a u kojoj trenutno vladaju paklene vrućine. No, klimatski uvjeti su zadnje što bi trebalo brinuti Stjepana Tomasa. S druge strane je momčad koja je lani završila na četvrtom mjestu turskog prvenstva. Iskusni su, jaki i svakako protivnik po mjeri. No, ako Osijek želi u skupinu Konferencijske lige - Adana mora pasti!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Dobro smo se spremili i rekuperirali. Imali smo sedam dana, nismo igrali protiv Hajduka pa smo dobili na vremenu. Mislim da smo u optimalnom stanju pred vruće gostovanje”, rekao je u uvodu Stjepan Tomas. Ovo “vruće” treba shvatiti doslovno. Naime, Osijek čekaju visoki celzijevci u zraku i vlaga, dok s tribina dolazi temperamentna atmosfera. No, bitno je ono na terenu…

“Iskusna su momčad. Odlični pojedinci kojima ne smiješ dati prostor za igru. Ako se okrenu licem prema našem golu, postaju opasni”, kratko je analizirao trener Osijeka večerašnjeg protivnika. Tomas je naglasio kako se Osijek neće braniti u Turskoj.

“Nogomet nije samo obrana već tranzicija, napada i posjed. Visoki presing. Sve te stvari i elemente ćemo koristiti u utakmici”.

Dobra vijest za obranu Osijeka je povratak Barišića nakon ozljede. On bi trebao zauzeti svoje mjesto desnog stopera u paru sa Mrktčjanom.

“On je bitan za ovu momčad i nadam se da ćemo biti spremni za ovu utakmicu”.

Na popisu putnika koje je Osijek odveo u Tursku je i Guedes. No, za njega će trener reći kako još nije u potpunosti spreman i da se povratak očekuje za sedam do deset dana. Još malo o Adani

“Mislim kako najveća opasnost prijeti iz veznog reda. Tri jako dobra i iskusna igrača, tehnički odlična. Ako im daš prostor, mogu biti jako opasni. Potom jaka krila. Ma dobra su ekipa, iskusna prije svega ali i mi smo spremni i vidimo svoje prilike”, naglasio je Stjepan Tomas koji ima iskustvo turske lige kao igrač pa je gostovanje u Adani opisao pod egidom “paklene atmosfere” i teških uvjeta.

“Ne smijemo se obazirati na to. Fokus treba biti na nama i to je najbitnije od svega”, naglasio je trener Osijeka pred utakmicu koja počinje u 20 sati uz direktan prijenos na Maxsport televiziji te uz suđenje Goge Kikačeišvilija iz Gruzije.

OČEKIVANE POSTAVE:

Adana (4-2-3-1)

Osijek (4-3-1-2)



Tagovi

NK OsijekKonferencijska ligaAdanasporTurska

Ostale Vijesti