Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Tomas nakon preokreta protiv četvrtoligaša: “Imali smo čak 41 udarac, čestitam gradonačelniku”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.09.23. | 10:08

Zanimljivo treće poluvrijeme u slavonskom vinskom raju

Nogometaši Osijeka plasirali su se u osminu finala Hrvatskog kupa pobjedom protiv četvrtoligaša Kutjeva 4-1, nakon što su domaćini poveli.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kutjevo je povelo golom Karla Antunovića u 19. minuti, a do kraja prvog dijela Osijek je preokrenuo rezultat, za 1-1 je pogodio Kristijan Lovrić u 28., a Mijo Caktaš za 2-1 u nadoknadi. U drugom dijelu je pobjeda Bijelo-plavih potvrđena pogocima Slavka Bralića i Ramona Miereza u 53. i 90+2. minuti.

“Uvijek su zahtjevne utakmice u Kupu jer ako ne uđeš maksimalno ozbiljno možeš si zakomplicirati situaciju. Tako se i nama dogodilo da primimo pogodak iz jedne kontre, no momčad nam je dobro reagirala. Dominirali smo i kontrolirali utakmicu, imali čak 41 udarac na suparnička vrata, zabili četiri gola. I što je najvažnije, ostvarili smo pobjedu i za samopouzdanje uoči predstojećeg dvoboja protiv Slaven Belupa u prvenstvu”, rekao je trener Osijeka Stjepan Tomas nakon utakmice te dodao:

“Ipak je to razina suparničke momčadi koja kako vrijeme odmiče tjelesno padne. To smo u nastavku znali iskoristiti. Imali smo stalni pritisak, stalno smo šutirali i praktički proslavili njihove vratare. No, prije svega bih čestitao gradonačelniku Kutjeva koji je zaigrao za svoju momčad, sigurno je jedan od boljih nogometaša među gradonačelnicima. Oni su stvorili lijepe uvjete na svom stadionu, zahvaljujem im i na gostoprimstvu i želim im puno sreće u nastavku sezone”, poručio je Tomas. (G)



Tagovi

NK OsijekHrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceStjepan Tomas

Ostale Vijesti