Pixsell
Pixsell

FOTO Kutjevo šokiralo Osijek, Bijelo-plavi ipak preokrenuli za prolazak, zaigrao i gradonačelnik Budimir

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 17:25

Ne bi ni tableta protiv glavobolje djelovala brže od Kristijana Lovrića koji je u 28. minuti zabio za 1-1, a onda je krenula dominacija Osijeka

Osijek je nakon nešto sitnih početnih problema na kraju ipak dominantno svladao četvrtoligaša Kutjevo rezultatom 4-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako se čini lagano s matematičke strane, zapravo je barem na trenutak Osijek malo bio šokiran. Naime, Kutjevo je povelo 1-0 podno Papuka za potpuni delirij tribina. Antunović je bio strijelac nakon što je s desne strane u 18. minuti susreta uspio matirati osječkog vratara. Ispucao je domaći vratar loptu, ona preskočila sve pa i obranu Osijeka, Bralić nije uspio prvi stići do lopte i Antunović je iz nezgodne sitaucije i okreta zatresao mrežu za delirij tribina i glavobolje Osječana. Pokazalo se ipak, tek privremene.

Ne bi ni tableta protiv glavobolje djelovala brže od Kristijana Lovrića koji je u 28. minuti zabio za 1-1. Asistirao mu je Živković koji je vojnički prošao po desnoj strani, ubacio na drugu vratnicu gdje je loptu u gužvi dočekao poznati domaći golgeter.

Nije se Kutjevo predalo. Mpolesha je izbio sam pred Barešića, imao je sjajnu priliku, ali je golman spasio Osijek. Neiskorištena šansa im se samo koju minutu kasnije obila o glavu. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela još se jednom tresla mreža domaćina. Lovrić je izveo slobodan udaraca, domaći golman dao je sve od sebe da obrani pokušaje gostiju nakon što su se njegovi suigrači spetljali u kaznenom prostoru, ali je u šumi nogu i nakon jedne njegove intervencije lopta ipak stigla do gostujućeg igrača. Caktaš se snašao i zakucao ju na drugu vratnicu iz blizine za preokret Bijelo-plavih. Doduše, danas u ljubičastom izdanju.

U nastavku je Osijek odlučio što prije riješiti pitanje pobjednika pa je u 53. minuti opet zatresao mrežu Kutjeva. Lovrić je pogodio gredu, a lopta se odbila do Slavka Bralića koji je pogodio prazan gol za 3-1.

Pred kraj susreta je i gradonačelnik Kutjeca, Josip Budimir, zaigrao u dresu domaćih. Budimir je inače dobro poznat po niželigaškim travnjacima i zasigurno je među najboljim, ako ne i najbolji nogometaš među političarima. A vjerojatno i obrnuto. Nakon njegovog ulaska, uslijedila je još jedna izmjena u redovima domaćina, ali ovoga puta prisilna. Kolumbijac Zuluaga na golu Kutjeva više nije mogao izdržati pa ga je zamijenio mladi Borna Šestak koji je upisao i nekoliko jako lijepih obrana, ali pokušaj Ramona Miereza u sudačkoj nadoknadi nije uspio zaustaviti. Osijek je povisio na 4-1 i na kraju rutinski završio slavonski kup-okršaj, očekivano, u svoju korist, ali Kutjevu u svakom slučaju - kapa do poda na pokazanoj borbi.




Tagovi

NK OsijekHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti