Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Tomas krpa obranu uoči europskog početka (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 08:57

Od pet stopera koje ima u rosteru, Stjepan Tomas ostao je tek na Mkrtčjanu

Pampas bi mogao biti pun na početku avanture Osijeka u europskim kupovima! Više od deset tisuća ulaznica otišlo je dan prije dvoboja s mađarskim ZTE, nešto će otići danas i igrači Osijeka imat će jak vjetar u leđa u prvoj prepreci koja ih dijeli od cilja koji su stavili pred sebe; skupine Konferencijske lige.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tomas će reći kako očekuje sličnu utakmicu kao protiv Slaven Belupa, navijači očekuju sličan rezultat ali jasno da će biti teško probiti mađarsku obranu koja je disciplinirana, fizički moćna i svjesna opasnosti koju Osijek ima u svojoj ofenzivi.

No, zato je problem u zadnjoj liniji. Od petorice stopera, Tomasu je na raspolaganju tek Mkrtčjan koji je stigao u Osijek prošli tjedan. Bralić i Žaper su na popisu ozlijeđenih, Evangelou je suspendiran zbog kartona a Barišić se ozlijedio na posljednjoj utakmici i on vjerojatno neće moći nastupiti. Zamijenit bi ga treba Darko Nejašmić. Nije to njegova pozicija, ali drugih rješenja nema…

No, zato se Osijek tješi dobrom realizacijom koju su imali protiv Slaven Belupa u prvoj utakmici HNL-a. Raznovrsnost imena koji su upisani u strijelce daje Tomasu dozu samopouzdanja.

“Sigurno je ogromno olakšanje, ali ne smiju tu stati. Moraju se ponavljati tijekom čitave sezone”, poručio je trener Osijeka.

Za razliku od Tomasa, gosti nemaju problema oko sastava. Prvenstvo još nije počelo i ovo će biti prva utakmica ZTE-a u ovoj sezoni.

“Fizički smo jako dobro ali nadamo se i vjerujemo u dobru utakmicu”, rekao je trener Gabor Boer koji je pohvalio kadar koji Tomas ima u svlačionici ali i otkrio kako ima plan na koji način će zaustaviti Osijek.

Uz njega je utakmicu najavio kapetan Matyas Tajti koji ne smatra kako će činjenica da ZTE nije igrao utakmicu ove sezone biti neki hendikep za njega i suigrače.

“Pa Osijek je odigrao jednu utakmicu, ne deset. Mi smo se pripremali za ovo, bit ćemo spremni pružiti svoj maksimum”, rekao je Tajti dodavši kako ih pun stadion Opus Arene neće impresionirati, ali bi im mogao dati pozitivan impuls.

Dvoboj počinje u 20 sati uz suđenje Bastiana Dankerta iz Njemačke.

OČEKIVANI SASTAVI:

Osijek (4-2-3-1)

ZTE (4-2-2)



Tagovi

NK OsijekZTEKonferencijska liga

Ostale Vijesti