Franjić na jednom od zadnjih treninga s Dinamom, lijevo iza Theophilea (foto GNK Dinamo / Matija Habljak/Pixsell)
Franjić na jednom od zadnjih treninga s Dinamom, lijevo iza Theophilea (foto GNK Dinamo / Matija Habljak/Pixsell)

Tko to još može? Dinamu za pričuvnog igrača 7,5 milijuna eura i 15 posto od sljedećeg transfera

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 14:02

Hrvatski prvak sjajno trži na početku ljetnog prijelaznog roka

Bartol Franjić (22), koji je u subotu napustio Dinamove pripreme, u nedjelju navečer trebao bi odletjeti u Njemačku, u ponedjeljak proći liječničke preglede, a u utorak bi ga novi trener Niko Kovač trebao predstaviti kao novog igrača Wolfsburga, potvrđeno je Germanijaku iz nekoliko neovisnih izvora.

Hrvatski prvak definitvno sjajno trži na početku ljetnog prijelaznog roka, igrača koji je u rotaciji, jer može igrati na više mjesta u momčadi, prodaje gotovo kao kapitalca. Podsjećamo, Franjić je produkt Dinamove škole, mladi hrvatski reprezentativac, nerijetko i kapetan (zamjenik mu je Boško Šutalo, netom pristigao u Maksimir!), polivalentni vezist s liderksim karakteristikama, jedan od ‘fakina’ Igora Jovićevića, s juniorima četrvtfinalistima Uefine Lige prvaka.

Ako znamo da je za Kristijana Jakića, koji je bio nezamjenjivi član udarnih 11, Dinamo dobio sedam milijuna eura od Eintrachta, Franjić je fenomenalan posao, na tragu prodaje Sose za 8 milijuna i Ćorića za 6 milijuna eura 2018.

Kao debitant je oduševio u Moskvi kao ‘flaster’ na Vlašiću ujesen 2020., na proljeće sljedeće godine oduševio kao taktičko rješenje na lijevom beku protiv Tottenhama, umjesto ozlijeđenog Joška Gvardiola, a tog ljeta bio je i junak plasmana Modrih u doigravanje za Ligu prvaka (vrijednog 5 milijuna eura Uefinih premija), sudjelovanjem u akciji s Ivanušecom i pogotkom za 0:1 u Varšavi protiv Legije, također kao lijevi bek. Kansije te jeseni igrao je i lijevog stopera u obrani trojice (petorice), u mladoj reprezentaciji lijevog bočnog ili stražnjeg veznog i eto ga sada k Niki Kovaču, koji obožava takve igrače, disciplinirane, poslušne, spremne na žrtvu, visoke radne etike, spremne na podređivanje momčadi.

Možemo zaključiti da je prijelazn rok u Maksimiru još daleko od završetka, već sljedeći tjedan mogu se očekivati dolasci jednog ili dva igrača, a ponude za kapitalce, reprezentativce poput Dominika Livakovića i Mislava Oršića tek se očekuju!


Tagovi

Bartol FranjićGNK DinamoDinamo ZagrebWolfsburgNiko Kovač

Ostale Vijesti