Simon Rožman, Mario Cvitanović, Zvonimir Soldo, Damir Burić @Pixsell
Simon Rožman, Mario Cvitanović, Zvonimir Soldo, Damir Burić @Pixsell

Tko poslije Rožmana: Navijači žele Jurčića, u kombinaciji su još Burić, Soldo i Cvitanović

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 10:17

Ipak, 'pole position' u ovom trenutku drži nekadašnji branič Juventusa, Atalante, Fenerbahčea i Partizana.

Iako će mnogi istaknuti kako je Slovenija jedna od idealnijih mjesta za život, ako ste kojim slučajem nogometni trener to baš i nije čest slučaj. Nebitno radi li se o onim najvećim ili onima koji do kraja sezone samo nastoje zadržati glavu iznad vode, većina klubova gotovo svake sezone mijenja trenere.

U ovom tisućljeću, Maribor je u dva navrata na klupi imao 'dugoročno rješenje'. Zanimljivo, u riječ je o jednom čovjeku, a to je Darko Milanič kojeg je Ivan Mance doveo na klupu ciparskog Pafosa ovog ljeta.

Millanič je s Mariborom osvojio čak šest naslova prvaka Slovenije, a tome je nadodao i tri Slovenska kupa. Na klupi ponajvećeg slovenskog kluba ukupno je skupio 440 utakmica uz omjer 244 pobjede, 113 remija i 83 poraza. Za vrijeme njegove 'vladavine' u Ljudskom vrtu je svirala himna Europske lige i Lige prvaka, a sve to svojevrsni je dokaz da se za pravi rezultat treba dati i ponešto vremena treneru da izgradi momčad kako on to misli najbolje.

U posljednjih 10 godina Maribor su vodili Ante Čačić, Krunoslav Jurčić i Sergej Jakirović, dok je posljednji trener kluba bio Simon Rožman, mladi slovenski stručnjak kojeg pamtimo po veoma dobrim ostvarenjima na klupi Rijeke.

U Mariboru, baš kao i u rivalu im Olimpiji, posljednje vrijeme nije najidealnija situacija, a to se vidi i po tome da otkako je Milanič završio svoj drugi mandat (ožujak 2020. godine) na trenerskoj poziciji izmijenila su se čak četiri trenera.

Slovenska Ekipa24 piše da je novi glavni kandidat za klupu Maribora Zoran Bata Mirković, nekadašnji branič Juventusa, Atalante, Fenerbahčea i Partizana. On je posljednji trenerski angažman imao upravo na klupi kluba iz Humske 1, a skoro dvije godine je bez angažmana. No, nije on jedini kojeg Šuler 'prati'.

Naime, Ekipa24 dodaje kako je najveća želja navijača Krunoslav Jurčić, ali jednako tako navode kako je želja hrvatskog trenera ostati u arapskom svijetu nakon što je posljednja tri angažmana imao u Al-Nassru (Saudijska Arabija), Beniyasu i Al-Nasru (UAE).

Osim Krune Jurčića, kao potencijalni kandidati navode se Mario Cvitanović, Damir Burić i Zvonimir Soldo. Zanimljivo, Soldo i Burić su svoje posljednje angažmane imali u austrijskoj Admiri, dok je Cvitanović nakon Dinama jedno kratko vrijeme proveo u Al-Wahdi te je u statusu slobodnog trenera već dvije godine.

Mariboru je potrebna promjena odmah. Nakon 12 kola već su šest bodova u zaostatku za vodećim Koperom, a u posljednjem ogledu protiv Olimpije odigrali su susret bez pogodaka.


Tagovi

Zvonimir SoldoSimon RožmanDamir BurićMario CvitanovićMaribor

Ostale Vijesti