REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Težak udarac za Bjelicu: Ostao bez jednog od startera do iza Uskrsa!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 17:29

Sudačka je to odluka s kojom se nije složio Nenad Bjelica

Unionov Andras Schäfer isključen je u porazu Iron Mena 2-0 kod VfB Stuttgarta u prošlom kolu Bundeslige. Igrala se 69. minuta u Švapskoj kada je Schäfer otvorenim džonom u koljeno pogodio Joshu Vagnomana iz Stuttgarta. Sudac Robert Schröder nije dvojio ni sekunde te je Mađaru u dresu Union Berlina pokazao crveni karton.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Odluka je to s kojom se nije složio Nenad Bjelica.

"Ako je to crveni karton, možemo pokazati šest do sedam crvenih kartona po utakmici", odmah je nakon utakmice komentirao trener Uniona.

Sada je sportski sud DFB-a izrekao kaznu. Utvrdio je da je Schäfer igrao grubo i suspendirao veznjaka na dvije utakmice. To znači da 24-godišnjak neće propustiti samo nadolazeću domaću utakmicu iduće subote (15:30) protiv Werdera iz Bremena, već i prvi nastup momčadi iz Köpenicka nakon reprezentativne pauze 30. ožujka u Frankfurtu protiv Eintrachta.

Velik je to udarac za Nenada Bjelicu, klub, ali i samog igrača. Naime, prisilna pauza dolazi u krivo vrijeme za Schäfera. Zbog prijeloma metatarzalne kosti u studenom 2022., čije je zacjeljivanje izazvalo nepredviđene poteškoće i rezultiralo s nekoliko operacija, propustio je gotovo cijelu 2023. godinu i tek je u studenom prošle godine opet stao na travnjak. Prvo je dobivao tek nekoliko minuta, a sada je od 19. kola u svakoj ligaškoj utkamici bio među prvih 11.

Nakon godinu i pol dana u kojima se Mađar borio s ozljedama, prvi se put vratio nan reprezentativni popis. Tijekom predstojeće reprezentativne stanke Mađari će odmjeriti snage s Turskom 22. ožujka (20.45 sati) i s Kosovom 26. ožujka (19.00 sati). Osim toga, želi se pokazati i svome izborniku kako bi ga poveo s reprezentacijom na Europsko prvenstvo.

Mađari će 19. lipnja (18 sati) dočekati izabranike izbornika Juliana Nagelsmanna u drugoj utakmici skupine Europskog prvenstva u Stuttgartu. (eg)






Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBundesliga

Ostale Vijesti