REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Ten Hag grabi u svoje dvorište: Dovodi jednog aktualnog i dva bivša 'Ajaxovca'

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 16:25

Nizozemski strateg pokušat će vratiti Manchester United na Fergusonovu razinu.

Nakon što je Manchester United objavio kako će na kraju prošle sezone klupu Crvenih vragova preuzeti tada aktualni trener Ajaxa Erik Ten Hag, engleski mediji raspisali su se o brojnim imenima koji bi ovog prijelaznog roka trebali doći na Old Trafford. Pričalo se o Harryju Kaneu, Christopheru Nkunkuu, Darwinu Nunezu, Declanu Riceu, Rubenu Nevesu, Jurrienu Timberu, Noussairu Mazraouiju...

No, od tada se nije dogodilo ništa. Znamo da Nunez neće stići budući da je nedavno potpisao za Liverpool, kao ni Mazraoui koji je postao novim članom Bayerna.

Također, United je ostao bez Nemanje Matića koji je danas pojačao Romu, a vrlo će vjerojatno ostati bez Paula Pogbe (Juventus) i Jessea Lingarda (West Ham), a Cristiano Ronaldo će i iduće sezone, kako stvari stoje, nositi dres Crvenih Vragova.

Priče o pojačanjima su se utišale, ali se u posljednje vrijeme opet aktualiziraju. United već neko vrijeme lomi Barcelonu i pokušava dovesti nizozemskog reprezentativca Frenkieja de Jonga (25) kojeg je dvije godine vodio u dresu Ajaxa. De Jong je 2019. prešao u Barcelonu za 75 milijuna eura. Teško je reći da nije opravdao očekivanja, no od njegovog dolaska Barca je osvojila samo jedan trofej, Kup kralja pretprošle sezone...

De Jong se upravo pod njegovom palicom prometnuo u igrača svjetskog potencijala za kojeg je Barcelona prije tri godine 'iskeširala' 75 milijuna eura, a Ten Hag ga vidi kao idealnu akviziciju za sredinu veznog reda, koja će čuvati 'leđa' Bruni Fernandesu, ali i Christianu Eriksenu, još jednom bivšem Ajaxovcu koji, doduše, nikada nije igrao pod Ten Hageovom palicom, no pripadnik je Ajaxove škole nogometa i vrlo bi se lagano prilagodio Nizozemčevim idejama.

Međutim, najbliži Unitedu u ovom je trenutku aktualni Ajaxov krilni napadač, 22-godišnji Brazilac Antony koji je stigao u Amsterdadm 2020. iz Sao Paula, a od kraja 2021. standardni je član brazilske nogometne reprezentacije za koju je već zabio dva pogotka u devet utakmica.

Za njega je United, navodno, već ponudio cifru od 50 milijuna eura, a sada je na Ajaxu da je prihvati ili odbije.

Po svemu sudeći, čini se da se na Old Traffordu stvara Manchester United na Ajaxov pogon, koji će igrati u klasičnoj 'Crujffovskoj' 4-3-3 formaciji.



Tagovi

Erik ten HagManchester UnitedAntonyAjaxFrenkie de JongChristian Eriksen

Ostale Vijesti