Reuters
Reuters

Ten Hagov United: 14 igrača napušta klub, dolaze Kane, Rice, Nkunku... (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 22.04.22. | 08:28

14 igrača moglo bi na ljeto napušta Manchester United.

Piše: Niko Rukavina

Erik Ten Hag od četvrtka je i službeno novi trener Manchester Uniteda, o čemu se već neko vrijeme špekuliralo. Prema pisanju engleskih medija nizozemski strateg prionut će poslu odmah. Jer, pred njim je najveća rekonstrukcija kluba od one koju je 1986. napravio Sir Alex Ferguson kada je stigao u Manchester iz škotskog Aberdeena.

Na kraju sezone ugovori ističu šestorici igrača Uniteda. Paulu Pogbi, Nemanji Matiću, Jesseu Lingardu, Edinsonu Cavaniju, Juanu Mati i Leeju Grantu. Od njih šestorice, Ten Hag bi jedino Pogbu volio vidjeti u svojoj svlačionici, no Francuz je navodno sve dogovorio s Paris Saint Germaineom, a u kontekstu njegovog dovođenja spominju se i njegov mu bivši klub Juventus te Real Madrid. Prema tome, Pogba igra zadnju sezonu na Old Traffordu na kojem nije opravdao očekivanja zbog kojih je doveden. I prilično skupo plaćen.

Osim njih šestorice, Ten Hag bi se, tvrde Englezi, volio riješiti još šestorice igrača. U njegovom kadru više ne bi trebalo biti mjesta za Aarona Wan-Bissaku, Erica Baillyja, Phila Jonesa, Alexa Tellesa, Marcusa Rashforda i Anthonyja Martiala koji se nalazi na posudbi u Sevillu.

Jedan od igrača koji bi mogao profitirati njegovim dolaskom je njegov sunarodnjak Donny van Beek koji se trenutno nalazi na posudbi u Evertonu, no i njegova sudbina nije najizvjesnija na Old Traffordu. U ovom su trenutku veće šanse da više neće nositi crveni dres.

Tu je, dakako, i pitanje ostanka Cristiana Ronalda, najskupljeg igrača na Otoku koji i dalje igra u odličnoj formi, ali će u tijeku iduće sezone napuniti 38 godina, a Ten Hag želi stvoriti momčad koja će se graditi nekoliko sezona i čiji će kostur ostati na okupu još neko vrijeme. C. Ronaldov marketinški potencijal je prejaki da bi ga se klub olako riješio, no njegova budućnost na Old Traffordu također ne izgleda bajno.

I tu smo došli do brojke od 14 igrača koji bi mogli ili će vrlo vjerojatno na ljeto napustiti United. S kime će onda Ten Hag uopće igrati? Nizozemski stručnjak će na raspolaganje dobiti 200 milijuna eura koja smije potrošiti već u prvom prijelaznom roku.

Ten Hag je veliki fan 24-godišnjeg ofenzivca Christophera Nkunkua iz RB Laipziga, koji može odigrati na nekoliko ofenzivnih pozicija, a ove sezone je već zabio 30 golova uz 19 asistencija u 45 utakmica.

Već godinu dana uz Manchester United se veže ime Harryja Kanea koji je htio napustiti Tottenham još prošle sezone. Tada je bio prisiljen ostati, no, Daniel Levy ga više neće moći zadržati. S obzirom na to da je Erling Haaland potpisao za Manchester City, Kaneu se United nameće kao glavna opcija. Kao treća opcija u napadu spominje se ime Darwina Nuneza, mladog urugvajskog napadača Benfice koji je ove sezone zabio 33 pogotka u 38 utakmica, a osim na poziciji napadača, može pokriti i mjesto lijevog krila.

Sredinu terena Ten Hag želi pojačati s Declanom Riceom i Wolverhamptonovim Rubenom Nevesom.

Naravno, za očekivati je da će Ten Hag 'povući' sa sobom i pokojeg igrača šampionskog Ajaxa. Marokanskom desnom beku Noussairu Mazraouiju, kojeg je Vahid Halilhodžić izbacio iz reprezentacije, na ljeto ističe ugovor i mogao bi prijeći u Manchester United kao slobodni igrač, a Ten Hag bi u svojim redovima rado volio vidjeti i 20-godišnjeg nizozemskog stopera Jurriena Timbera kojem se predviđa sjajna budućnost.

Kada bi se obistinile sve njegove želje, Manchester United Erika ten Haga u idućoj bi sezoni mogao izgledati ovako:



Tagovi

Manchester UnitedPremier ligaErik ten Hag

Ostale Vijesti