Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Teklić i Skorup ne znaju gdje će, na potezu je Hajduk

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 19.08.21. | 09:06

Dvojica mladih igrača vratila su se na Poljud i čekaju rasplet situacije oko vlastite budućnosti

Ružno i pomalo nepotrebno zvučala je izjava predsjednika Hrvatskog dragovoljca kako je potjerao Tonija Teklića i Dina Skorupa iz kluba zbog nezalaganja i nediscipline. Prvi čovjek kluba iz Sigeta je nezadovoljan ponašanjem dvojice igrača Hajduka na posudbi u HD-u odlučio da više nisu potrebni klubu koji još nema boda u prvenstvu. Sami igrači se o situaciji još nisu oglasili, vjerojatno ni neće jer im je za to potrebna suglasnost matičnog kluba. Njihov zastupnik Tomislav Nakić pokušava smiriti tenzije, jasno je da mora i hoće zaštiti igrače koji su sada u situaciji da ne znaju gdje će nastaviti karijeru.

Dok se sami igrači ili Hajduk ne izjasne oko situacije možemo samo nagađati što se događalo u svlačionici Hrvatskog dragovoljca u proteklih mjesec i pol dana. Nezadovoljstvo je vjerojatno obostrano, možda su novom prvoligašu previše očekivali od dvojice 21-godišnjaka, a možda se ni igračima nisu svidjeli uvjeti i okruženje u Sigetu.

Kako god bilo činjenica je da Teklić i Skorup nisu krivi što je igrački kadar HD-a najslabiji u ligi i što je u pet kola osvojeno okruglih nula bodova. Očekivati od njih dvojice da budu spasitelji ipak je previše, za osvajanje bodova u jakom HNL-u potrebna je kvalitetnija momčad, a to nikome tko je došao iz Druge lige nije lako posložiti preko noći. Nervoza kada se nižu porazi je sasvim razumljiva, ali rijetko kada su za seriju poraza krivi pojedinci. Uostalom, Teklić i Skorup nisu igrali u prošlom kolu u kojem je HD doživio katastrofu protiv Šibenika, kluba s kojim bi se trebao boriti za opstanak u eliti.

Samim igračima ova situacija teško pada, išli su na posudbu u namjeri da igraju i razvijaju se, mada igračima koji su u Hajduku odgajani na način da uvijek streme ka vrhu ljestvica i osvajanju trofeja nije lako igrati za momčadi koje su unaprijed osuđene na borbu za opstanak. Kakav god Hajduk bio i kakve god rezultate postizao, njihovi igrači se od malih nogu uče napadačkom nogometu, naviknuti su na pobjede i uspjehe u mlađim kategorijama i sigurno im je teško promijeniti nogometnu filozofiju. Tekliću i Skorupu je osnovna želja da se vrate u Hajduk i zaigraju sa svoj klub, sigurno bi im bilo bolje da se razvijaju u klubovima koji igraju napadački nogomet i žele se nadigravati. Jednostavno, bolje im je igrati za klub koji se u nižem rangu bori za vrh ljestvice, nego za klub koji se u Prvoj ligi mora grčevito boriti za svaki bod.

Isto tako, poznavajući dosadašnju karijeru Teklića i Skorupa nisu sasvim jasne riječi predsjednika HD-a o njihovom nezalaganju i bojkotu. Nešto iskusniji Teklić je vrlo dobro igrao na posudbi u Varaždinu, imao nekoliko bljeskova kada je nastupao za prvu momčad Bijelih i nije imao problema s disciplinom. Skorup je najbolje utakmice odigrao za drugu momčad Hajduka, po karakteru je borac i igrač koji prednjači energijom što je redovito pokazivao u bijelom dresu.

Gdje će nastaviti karijeru ni sami igrači ne znaju, na potezu je Hajduk koji je za cijelu situaciju saznao preko medija, nije dobio nikakvu obavijest o raskidu posudbe od strane Hrvatskog dragovoljca. Teklić i Skorup do tada treniraju samostalno, čekaju rasplet situacije koju sada moraju razriješiti klubovi. Nova posudba je izgledna, možda neće u Šibenik, ali dosta je klubova u kojima bi mogli igrati. Postoji i šansa da ostanu na Poljudu, da se pokušaju nametnuti Jensu Gustafssonu koji bi sigurno htio imati širi kadar u veznom redu. Tražio je Hajduk pojačanja na tržištu, možda bi ih bilo da se nije odmah ispalo iz Europe. Ako već nema i neće biti nove kupovine onda bi Teklić i Skorup mogli pojačati konkurenciju u svlačionici Bijelih.

Piše: Vedran Pavičić



Tagovi

Tonio TeklićDino SkorupHrvatski dragovoljacHajdukposudba

Ostale Vijesti