Dubravka Petric/PIXSEL
Dubravka Petric/PIXSEL

Tchau: Talys odlazi iz Osijeka na jednogodišnju posudbu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.06.21. | 19:03

Lijevi bek ima potencijala, ali svoj profesionalizam mora opet dokazati

Nastavlja se razmjena igračkog kadra u 1.HNL. Nakon dvije sezone u dresu Osijeka, mladi Brazilac Talys napušta Gradski Vrt i seli u obližnju Mađarsku ojačati redove Honveda. Momčad iz Budimpešte je na jedvite jade zadržala prvoligaški status zauzevši deseto mjesto na tablici, pa će im ova posudba dobro doći da ojačaju svoj roster.

Talys je široj javnosti nepoznato ime. 22-godišnjak je u Osijek stigao prije dvije sezone i ubrzo bljesnuo. Njegov najbolji učinak otkako profesionalno igra nogomet je svakako sezona 2019./20. kad je bio standardni prvotimac u plavo-bijelom dresu.

Istaknuo se kao sjajno rješenje na poziciji lijevog krilnog napadača ili beka, upisao je 6 asistencija na 36 odigranih utakmica. Već iduće sezone je izguran iz prvih 11, i sad je čini se vrijeme za novu sredinu, pa tek onda eventualni povratak u redove sve konkurentnijeg Osijeka.

No, dolazak Nenada Bjelice je za Talysa označio početak problema. Za vrijeme zimskih priprema u Rovinju, Brazilac je uhvaćen kako igra videoigre u četiri sata ujutro, sto je bilo dovoljno da strogi strateg plavo-bijelih otpiše Talysa i pošalje ga drugu ekipu. Danas, pola godine kasnije, Talys ide u Mađarsku kako bi igrao i kako bi opet dokazivao kako u Osijeku misli ozbiljno.

U Honvedu bi Talys trebao biti prvotimac, ako pokaže da opet može odigrati sezonu kao prije dvije godine, sigurno će se vratiti u svlačionicu Nenada Bjelice i dobiti novu šansu. Do tada, Talys mora nastaviti s dokazivanjem svojih sposobnosti i prestati igrati videoigre u kasne noćne sate.


Tagovi

TalysOsijekHNLposudbaHonvedMađarska

Ostale Vijesti