REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Talijanski prvoligaš potvrdio, hrvatski veznjak dolazi na posudbu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 24.07.22. | 16:47

Dogovorena je i opcija otkupa

Posljednjih dana zakuhali su se pregovori na relaciji Italija-Rusija oko transfera hrvatskog nogometaša. Lecce je osigurao prošle sezone povratak u Serie A, a ove nemaju namjeru ispadati. Stoga su krenuli u slaganje momčadi s kojom će to i ostvariti. Ranije su transferirali hrvatskog stopera Lorenca Šimića u Ascoli, oslobodili prostor za nove igrače s još nekim odlascima, a krenuli po pojačanja.

Jedno od prvih bit će veznjak moskovskog CSKA Kristijan Bistrović. Nekadašnji veznjak Slaven Belupa dolazi u Lecce na posudbu do kraju sezone s pravom otkupa. Prošlu sezonu Bistrović je proveo na posudbi u turskom klubu Karagumruk, kao i sezonu ranije u Kasimpasi pa se očekivao njegov novi odlazak u Tursku. Međutim, stigla je ponuda iz Italije koju nije mogao odbiti. Talijanski klub je na službenim stranicama naveo da Bistrović dolazi u večernjim satima te da će ujutro odraditi liječnički i biti službeno predstavljen u novom dresu.

Spominjala se i mogućnost povratka u HNL, u jedan od klubova od velike četvroke, ali i ta opcija je bila nerealna za 24-godišnjeg nogometaša. Bistrovića trenutno Transfermarkt cijeni na 2.2 milijuna eura, a otkupna klauzula za Lecce nije poznata dok mu ugovor s CSKA traje do ljeta 2025. godine.

(R.V.)


Tagovi

Kristijan BistrovićCSKA MoskvaCSKALecce

Ostale Vijesti