REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Talijanski meni sa hrvatskim sastojcima: Perišić, Brozović, Badelj, Pandur, Kalinić otvorili Serie A (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 20:18

Serie A će i ove sezone plesati na domaći pogon

Uz start u 18:30, otvorena su prva dva susreta talijanske Serie A. Europski reprezentativni prvaci otvaraju još jednu sezonu vrhunskog, točnije, sve boljeg nogometa na slavnoj “čizmi”. Već godinama veliki broj domaćih igrača nastupa u susjednoj nam Italiji, pa smo tako danas, u samo dva susreta, ispratili nastupe petorice Hrvata. Inter je ugostio Geonu i pobijedio 4:0 dok je Sassoulo očitao nogometnu lekciju Hellasu pobijedivši 2:3

Pogledajte sve Germanijine tečajeve za prvo kolo Serie A

Pošto je Inter branitelj naslova, s njima ćemo i otvoriti. U goste na Giuseppe Meazzu su stigli nogometaši Genoe. Njihove boje brani samozatajni Milan Badelj, dok za domaće i dalje nastupaju naši Ivan Perišić i Marcelo Brozović. Da će ovo biti jednosmjerna milanska ulica pobrinuli su se Škriniar i Calhanoglu. Prvo je turski reprezentativac ubacio loptu Slovaku nakon kornera za 1:0 (pogodak OVDJE) a samo deset minuta kasnije već je bila “dvojka” na semaforu. Milanski “izdajnik” ovog je puta sam riješio posa krasnim pogotkom s preko 20 metara udaljenosti od vratiju. Pogledajte ga OVDJE. Za 3:0 postavio je Vidal i tako ispratio Geonu na doradu ususret drugom kolu,

Među strijelce se stigao upisati i Edin Džeko. Novi igrač Intera je začinio svoj prvenstveni debi u plavo-crnom dresu lijepim pogotkom glavom. Pronađite ga OVDJE. Spomenimo kako se među strijelce u prvom poluvremenu mogao upisati i Perišić, no njegovo utrčavanje je bilo prebrzo, gol je ponište, sudac je svirao zaleđe. Poništeni pogodak Perišića pronađite OVDJE.

S druge strane, Verona se ne može pohvaliti s dobrim ulaskom u sezonu. Pandur je vadio loptu iz mreže čak dva puta do poluvremena. Istina, takvom scenariju je kumovao i crveni karton Velosa pred kraj prvog poluvremena. Ipak, moramo biti pošteni, Sassouolo je bio bolji i prije crvenog kartona. Školsku akciju i fenomenalnu egzekuciju Raspadorija za 1:0 pronađite OVDJE. Slična, ako ne i ista situacija za 2:0. Strijelac je Đuričić, a Verona je opet ispala u obrani.

Kasnije su igrači Verone uspijeli smanjiti na 1:2 preko jedanaesterca koji je realizirao Zaccagni. Sve se pokazalo uzaludnim jer je Sassoulo svega pet minuta kasnije opet povećao svoje vodstvo i tako postavio konačnih 1:3. Strijelac predivnog gola je Traore, usotalom, pogledajte i sami OVDJE. Konačnih 2:3 i samo utješan poraz za Veronu postavio je Zaccagni u sudačkoj nadoknadi.

Novi trener Eusebio Di Francesco ima težak zadatak posložiti Magnanija, Ceccherinija i ostale novopridošle obrambene igrače jer ovako jednostavno – ne ide.

1. kolo Serie A:

Inter – Genoa 4:0

Verona – Sassuolo 2:3

Empoli - Lazio, 20:45

Torino - Atalanta, 20:45

nedjelja

Bologna - Salernitana, 18:30

Udinese - Juventus, 18:30

Roma - Fiorentina, 20:45

Napoli - Venezia, 20:45

Cagliari - Spezia, 18:30

Torino - Atalanta, 20.45






Tagovi

Serie AInterGenoaVeronaSassuolo

Ostale Vijesti