REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Chievo pred potpunim gašenjem, traži se investitor

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 21.08.21. | 18:59

Grad Romea i Julije mogao bi ostati pred svima znanog nogometnog imena...

92 godine od osnivanja Chieva iz Verone, klub je na samrti, i samo ga visoka financijska injekcija može spasiti od potpunog gašenja, onog koje će gurnuti grb i ime u ropotarnicu povijesti bez mogućnosti povratka. Zbog dugogodišnjeg zanemarivanja, zbog čega je između ostalog nekoć standardni prvoligaš prvo preselio u Serie B, talijanski nogometni savez prijeti gašenjem ukoliko netko do 24. kolovoza ne uloži sredstva i tako spasi ono što se spasiti još uopće i da.

Luca Campedelli je, prema riječima struke u susjednoj nam Italiji, kao predsjednik Chieva godinama izbjegavao plaćati porez, što je nagomilalo dugove i izbacilo cijelu problematiku na površinu. Po završetku sezone u Svibnju postalo je jasno kako Chievo više nema uvjete sudjelovati u Serie B, pa su tako odvedeni u bespuća četvrte lige.

Adrian Šemper zbilja ima sreće, taman je napustio klub i preselio u Genou ovoga ljeta. Da je ostao, osjetio bi što to znači biti nezaposleni nogometaš.

Chievo pak, bez ozbiljnih rezultata u Serie A, očito nije dovoljno popularno da bi se netko bacio u process skupog spašavanja. Hellas Verona je očito prvi klub tog grada romantike, a Chievo seli u povijesne knjige kao nekoć ozbiljni prvoligaš koji više ne postoji



Tagovi

ChievoSerie ASerie BSerie DVerona

Ostale Vijesti