Gabriele Masotti / ipa-agency.ne/IPA
Gabriele Masotti / ipa-agency.ne/IPA

Talijanska ptica selica: Marko Pajač otišao na posudbu u Serie B

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.08.23. | 15:51

Vraća se nakon teške ozljede koljena.

Bivši hrvatski mladi reprezentativac Marko Pajač ipak neće ove sezone zaigrati u Serie A. Iako je njegova Genoa izborila plasman u najviši razred talijanskog klupskog nogometa, Pajač nije dočekao kraj prijelaznog roka na obali Ligurskog mora, već odlazi na posudbu u Serie B u Reggianu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bivši junior Varteksa, kasnije igrač Varaždina, Lokomotive i Sesveta, zarađuje za kruh na Čizmi od 2016. godine kad je stigao u Cagliari, ali dosta sezona proveo je na posudbama. Bio je u Beneventu, Perugiji, Empoliju i Genoi, da bi u veljači 2021. kao slobodan igrač potpisao za Bresciju. Nakon sezone i pol, potpisuje za Genou, u kojoj je prošle sezone skupio 10 nastupa, prije nego što je zbog teške ozljede koljena u listopadu 2022. završio sezonu. Posljednji nastup upisao je 22. listopada 2022. godine, da bi danas kompletirao posudbu u Reggianu.

Njegov novi klub u prva tri kola Serie B ima samo jedan bod, tako da, ako je suditi po početku sezone, Pajača ove sezone očekuje borba za očuvanje drugoligaškog statusa.

Pajač je odigrao i dva puta za U21 reprezentaciju Hrvatske, a prije toga skupio je i 14 službenih nastupa za selekcije do 18, 19 i 20 godina, upisavši tri pogotka. Što se klupske karijere tiče, 115 nastupa skupio je u Serie B, tijekom koji je uz tri pogotka, dodao i 17 asistencija. U Serie A ima 25 odigranih utakmica, a dva se puta upisao u strijelce. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marko PajačAC Reggiana 1919Serie BLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023transfertransfer blogtransferitransferi uživo

Ostale Vijesti