REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

Talijani pišu: Juventus i Dinamo pregovaraju oko povratka Pjace na Maksimir

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 17:45

Obistine li se tvrdnje Talijana pa Marko preseli na zagrebačku adresu, možda bi familijarno okruženje moglo imati blagotvoran učinak na njega i njegovu karijeru.

U ljeto 2016. Juventus je iskeširao gotovo 30 milijuna eura za tada potentnog krilnog igrača iz zagrebačkog Dinama. Riječ je, jasno, o Marku Pjaci.

U to vrijeme sjajni eksponat iza Maksimirske 128 smatran je jednim od najuzbudljivijih mladih igrača u Europi, no na koncu se ispostavilo da će Pjacu u razvoju nogometne karijere zakočiti teška ozljeda koljena.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U 18 mjeseci zaboravljivih mjeseci provedenih u Torinu, Pjaca se uglavnom šetao po posudbama: Schalke, Fiorentina, Anderlecht, Genoa, Torino, Empoli. Ali nije uspio uvjeriti niti jedan od spomenutih klubova da se oklade na njega. Da mu povjeruju da ponovno može biti onaj stari Pjaca, neugodnog driblinga i prodora, sjajnog udarca i fino izbrušene tehnike.

A sada bi mogao zatvoriti puni krug. Naime, kako piše talijanska Gazzetta dello Sport, Pjaca bi se, iako ima još godinu ugovora sa Starom damom, mogao otisnuti s Čizme i sletjeti na dobro poznato mjesto – u Dinamo.

Prema pisanju uglednog talijanskog medija, Juve i Dinamo su već stupili u pregovore, a talijanski klub je navodno spreman pustiti svog igrača da se besplatno vrati u redove zagrebačkog sastava.

Ima li u tome istine ili ne, preostaje za vidjeti. Kako saznaje Germanijak, trenutno ne postoje pregovori Pjace i Dinama, La Gazzetta dello Sport po svemu sudeći reciklira prastare vijesti o Pjacinu povratku aktualne u digitalnom svijetu svakog prijelaznog roka.

Inače, Pjaca je u svibnju navršio 28 godina, i sada bi trebao biti u naponu igračke snage da nije doživio dvije teške ozljede koljena koje su mu limitirale karijeru. Obistine li se tvrdnje Talijana pa Marko preseli na zagrebačku adresu, što je trenutno malo vjerojatno, možda bi familijarno okruženje moglo imati blagotvoran učinak na njega. U interesu je i hrvatskog nogometa da Pjaca revitalizira svoju karijeru. Jer, jednom se tu radilo o poprilično paklenom igraču koji je mogao itekako pomoći hrvatskoj reprezentaciji… (pz)



Tagovi

Ljetni prijelazni rok 2023Marko PjacaJuventusGNK Dinamo

Ostale Vijesti