Roko Pavlinušić/Dalmacijadanas
Roko Pavlinušić/Dalmacijadanas

Talentirani 17-godišnji stoper iz 3. HNL Jug dobio poziv u Serie B

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 08:01

Nakon što je ove sezone za Split odigrao 13 utakmica upisavši 1170 seniorskih minuta odlazi u Veneziju

Venezia, klub iz talijanske Serie B, uputio je poziv 17-godišnjem Borni Orliću, stoperu RNK Split da se već ove zime pridruži njihovoj Primaveri, momčadi do 19 godina.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mladog Splićanina koji je ove sezone bio jedan od najmlađih igrača u 3. HNL Jug, zapazio je na jednoj utkmici svog bivšeg klub Ivan Rajčić, nekadašnji igrač Splita koji je rano otišao u Italiju (Verona) i napravio dugogodišnju karijeru te je zapažanja proslijedio kolegama u Italiji, a prva je reagirala Venezia.

Mladi stoper debitirao je u seniorskom nogometu sa samo 16 godina, a u jesenskom dijelu sezone odigrao je 13 utakmica i upisao 1170 seniorskih minuta. Orlić je 189 cm visoki stoper, prošao je školu Hajduka, na Poljudu je proveo deset godina, potom je imao kratku epizodu u Puli u redovima Istre 1961, a prošlog ljeta vratio se u Split, i to na Park mladeži.

Preporučio ga je Tonči Bašić, nekadašnji trener i sportski direktor RNK Split koji je dvije godine radio i kao skaut Dinama, koji zna prepoznati mladog igrača s puno potencijala te je Orliću sugerirao da se okuša u seniorskom nogometu, iako je po godinama tek ulazni junior.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Šansu je dobio kod donedavnog trenera "crvenih" Roka Kurtovića, unuka našeg proslavljenog trenerskog maga Tomislava Ivića. U momčadi Splita koja je jako mlada, Orlić se izborio za svoju poziciju i dobio veliku i važnu minutažu za razvoj.

I upravo tu, na terenima 3. HNL Jug, u jednoj jako turbulentnoj polusezoni Splita, mladi Orlić bio je zapažen i interesantan Veneziji koja upravo traži zanimljive mlade igrače velikog potencijala.

Venezia posljednjih godina proživljava novi uzlet pod američkim vlasnicima, predvodi ih nekadašnji direktor njujorške burze Duncan L. Niederauer te su 2021. doživjeli promociju u Serie A, i to u ekspresnom roku, u samo pet godina od stečaja i igranja u Serie D do elitnog ranga talijanskog nogometa.

U toj sezoni promocije nisu uspjeli zadržati status člana Serie A, ali ih to nije obeshrabrilo pa su ove sezone opet najozbiljniji kandidati za povratak u elitno društvo.

Na početku ove sezone trener Venezije bio je Ivan Javorčić, još jedan Splitovac koji nakon igračke karijere gradi ozbiljnu trenersku priču u Italiji.

Nažalost, Javorčić nije imao sreću da ga poprati rezultat pa, iako je potpisao ugovor na tri godine, već nakon četiri mjeseca napustio je klupu "lagunara". Javorčić je, zanimljivo je i to, kao mladi vezni igrač stigao u Italiju (Brescia) upravo s Parka mladeži kao igrač Splita.

Istim putem sad ima priliku ići još jedan mladi Splićanin, 17-godišnji stoper Orlić koji je nakon desetak seniorskih utakmica u klubu s Parka mladeži dobio poziv da karijeru nastavi u Italiji, u redovima Venezije.


 


Tagovi

Borna OrlićRNK SplitVenezia FCSerie B

Ostale Vijesti