Izbornik John Herdman  Darryl Dick/Press Association
Izbornik John Herdman Darryl Dick/Press Association

Talajić za Germanijak: "Kanada je bila bez najboljih, ali su me neke stvari šokirale. Takva igra protiv Hrvatske je suicid!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 12.11.22. | 12:43

Dragan Talajić je supervisor i budući tehnički direktor reprezentacije Bahreina, koja je u petak remizirala (2:2) s Kanadom, hrvatskim suparnikom u Kataru. Na utakmici je bio i Dalićev izaslanik Ladić

Kanada je prva 'probila led', suparnik Hrvatske u drugom kolu skupine F na Mundijalu u Kataru, odigrao je prvu pripremnu utakmicu. U Bahreinu je protiv domaćina upisala remi (2:2) i to zahvaljujući autogolu domaćina u 81. minuti. Naravno, ne treba iz te utakmice izvlačiti baš sve zaključke, jer igrali su Kanađani bez svojih pet-šest najboljih igrača iz Europe, oni će se priključiti početkom tjedna. Odigrat će ta kompletna Kanada još jednu pripremnu utakmicu. protiv Japana u Dubaiju 17. studenoga, bit će to generalka za početak SP-a.

No, Zlatko Dalić ništa nije htio prepustiti slučaju, poslao je u Bahrein svog skauta Dražena Ladića, koji je pažljivo bilježio sve što je od Kanade vidio na terenu. A bio je s njim u društvu i Dragan Talajić, hrvatski trener koji je ostavio dubok trag na Bliskom Istoku, a trenutno je supervisor bahreimskih reprezentacija, od siječnja će biti i tehnički direktor, na neki način, glavni čovjek tamošnjeg nogometa.

"Nisam ja skautirao za HNS. to je odradio Dražen, ja sam bio tu samo kao domaćin, olakšao sam mu dolazak na stadion, bio na raspologanju što mu je god trebalo. Prijateljski sam pomogao Ladiću i Daliću", priča nam Talajić, koji je je za pristao za Germanijak ispričati svoje dojmove i igri Kanađana, točno 12 dana prije utakmice s Hrvatskom.

"Treba odmah naglasiti da to nije bila najbolja kanadska postava, jer pet-šest najboljih igrača nije bilo ovdje, još im traju prvenstva u Europi. Zato jest Kanada jedna velika nepoznanica, teško je reći koliko je ovo bilo realan prikaz njezine igre. Međutim, svejedno, neke su me stvari kod Kanađana baš šokirale.", govori nam Talajić i ulazi u nešto dublju analizu.

"Igrali su u sustavu 3-4-3, ali tako ofenzivno i otvoreno, nisam to dugo vidio. Bekovi su zapravo krila, a i desni stoper (Waterman, nap.a) radio je dosta grešaka i onda je i on još išao prema naprijed. Stvarno neogična formacija i ideja, mogu samo reći, ako tako Kanađani misle igrati protiv Hrvatske, to bi im bio čisti suicid. Baš čudna momčad:"

U zadnjoj liniji su igrali Waterman, Miller i Johnston, igrači koji i inače konkuriraju i igraju često u prvih 11 pa se tu može nešto zaključiti. U svakom slučaju, Kanađani nisu pobijedili, što je za Bahrein odličan rezultat.

"Šteta što smo primili taj gol u završnici, autogol, ali za nas je i ovo dobar rezultat. Piše se da smo igrali 2:2 s Kanadom, ne pamti se tko je za Kanadu igrao. Od igrača mogu istaknuti strijelca prvog gola za kanadu, Konea, taj je pokazao da je opasan, dobro je odigrao i zadnji vezni, broj 6 (Piette, nap.a.)", kaže Talajić, koji ima zadatak podići kvalitetu bahreinskog nogometa.

"Sad nismo uspjeli doći blizu plasmana na SP, ali Bahrein je 2019. osvojio Gulf Cup, to je njima poput Mundijala. No, sad je to već jedna iskusna, stara reprezentacija, teško da u ovom sastavu više može napraviti iskorak, ali zato mi i jesmo ovdje, da napravimo smjenu generacija, stvorimo novu, konkurentnu momčad."

Inače, u Bahreinu je i Dario Bašić, izbornik olimpijske reprezentacije. A zanimljivo, iako radi u tom dijelu svijeta, upitno je hoće li Dragan Talajić doći u Katar, pratiti Hrvatsku na licu mjesta. Razlog je politički.

"Planiram ići na utakmicu s Belgijom, međutim, postoji jedan problem. Bahreih i Katar nemaju diplomatske odnose, nema letova odavde za Dohu. Nogomet je u Bahreinu pod kraljevskom obitelji i naravno, ako će biti problem da ja, kao zaposlenik tog Saveza, dođem u Dohu, ako bi to stvorilo dodatne probleme i tenzije, onda neću ići. Moram to još vidjeti, razgovarati ovdje s ljudima, a onda, ako ću ići, mogu tamo samo preko Saudijske Arabije, to je jedina mogućnost.", ispričao je Talajić.

I poželio Vatrenima puno sreće u Kataru.



Tagovi

KanadaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Katar 2022Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti