Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Takve poruke Livaja nije zaslužio, on je ipak Hajduk zadužio

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.03.24. | 08:01

Dio navijača nije bio zadovoljan što je najbolji igrač Bijelih slobodne dane iskoristio za izlet u Grčku

Digla se graja, imamo li 'slučaj Livaja'? Najbolji igrač Hajduka Marko Livaja je nakon poraza od Lokomotive otišao sa svojom družicom Iris na izlet u Grčkoj, slike je je iz Atene na društvenim mrežama objavila njegova supruga, što najbolje nije 'sjelo' djelu navijača Hajduka koji su izradili transparent, krpu s natpisom "Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj #Livaja ostani".

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Što je autor ili skupina njih htio reći, vjerojatno je uzrokovano neiskorištenim penalom za izjednačenje i mogući preokret s igračem manje, a po njima bi se valjda Livaja trebao zatvoriti u kuću i čekati prvi sljedeći trening Mislava Karoglana koji je zakazan za utorak.

Kao da su zaboravili što je Livaja sve dao Hajduku, koliko je golova postigao, asistencija isporučio, primio udaraca i riješio utakmica. Nema sumnje da bi bez njega Hajduk bio prosječna momčad i da je splitski klub Livaja itekako zadužio.

Njegovim dolaskom prije nešto više od tri godine Hajduk se iz momčadi koja se borila za europska mjesta pretvorio u klub koji teži tituli i nikada joj nije bio bliže da se nisu dogodila dva domaća poraza od Rijeke i Lokomotive. Iako u posljednje vrijeme ne ovisi toliko o njemu kao ranijih godina, ne smije se zaboraviti da je Livaja bio prvi među povratnicima koji su došli Hajduk učiniti boljim i konkurentnijim za što zasluge idu i predsjedniku Lukši Jakobušiću koji je vaterpolske uspjehe s Jugom htio precrtati iz Gruža na Poljud.

Možda ove sezone neće uspjeti, možda baš zbog Livajinog neiskorištenog kaznenog udarca, ali mogli bismo reći da je ono što je Marko donio, Marko i odnio uz napomenu da ovakvog Hajduka koji je (još) u borbi za naslov, bez njega ne bi bilo.

Nakon što su slike transparenta preplavile portale, javio se na Facebooku i službeni Hajduk objavivši "Ništa nije onako kako se čini. ML 10". Stali su Bijeli u obranu svog najboljeg igrača koji možda ima nagao temperament i poseban karakter, ali je igrač s velikim 'I'.

U svojih 129 utakmica za Hajduk postigao je 72 gola i upisao 44 asistencije, što znači da je gotovo u svakom susretu zaslužan za pogodak, a to su fenomenalne brojke. Dvije godine bio je najbolji strijelac i igrač HNL-a, te je nevjerojatno da se bezrezervna ljubav koju je imao pretvorila u borbu transparentom na Sirobuji, frekventnom mjestu na mostu ispod kojega prolazi puno automobila.

Podsjetilo nas je to malo na svojevremene poruke nadzornicima i predsjednicima u vrijeme kada Hajduku nije išlo prije nekoliko godina, jer kad ne ide, navijački puk se brzo okrene prema onima koje je donedavno obožavao.

Ali takav je grad Split, poseban na svoj način, koliko god to neki teško mogu razumjeti. Livaja mora sada živjeti s neiskorištenom prilikom s bijele točke, ali će, ostao ili ne ostao, biti jedan od najboljih igrača Hajduka koji je ikada igrao za Bijele.



Tagovi

Marko LivajaHajdukNK LokomotivaGrčkaLukša JakobušićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti