Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Tako blizu, a tako daleko: Rudar ipak ostao kratak protiv Istre 1961

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.10.21. | 17:23

Junak Puljana je Rus Serderov!

Sve je ukazivalo na to da ćemo u Labinu ispratiti prvo veliko iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Hrvatskog kupa. Rudar iz Labina, maleni trećeligaš kojeg smo predstavili jutros u članku koji možete pronaći ispod ovog paragrafa, skoro je izbacio Istru 1961 u derbiju našeg piktoresknog poluotoka. Na kraju su ipak slavili gosti rezultatom 3:2, a najzaslužniji za preokret Puljana bili su svakako Drena Beljo i Rus Serder Serderov, ovoljetni povratnik u 1.HNL.

Krenulo je očekivano. Niželigaš iz trećeg jakosnog razreda našeg klupskog nogometa je izdržao punih pet minuta do prvog gola. Vidno raspoloženi Beljo je predvodio Istru 1961 u crvenim, gostujućim garniturama i doveo svoju momčad u vodstvo iz prve prave velike prilike gostiju.

Rudar nije odustao od svoje namjere da se dobro postavi i u naposlijetku, zabije pogodak višestruko bogatijem gostu. U pravom kup okruženju, gdje su navijači Labina priuštili veliku feštu okupljenima, igrači Rudara su osjetili mogućnost iznenađenja, što im je naposlijetku donijelo izjednačenje preko Licula, a potom i vodstvo početkom drugog dijela preko Boucauxa.

Igrala se 52. minuta, Rudar je imao vodstvo, Istra 1961 nije igrala na potrebnoj razini, i zbilja se činilo da imamo prvo iznenađenje ovosezonske edicije kupa. No, omjer velikih i malih ekipa, u ovom slučaju prvoligaša i niželigaša gotovo uvijek donosi preokret etabliranih momčadi u posljednjoj trećini susreta.

Zeleni dresovi su počeli posustajati, izgledalo je da će Istra 1961 jednim udarcem vratiti sve na nulu, i potom zabiti za pobjedu. Tako je i bilo. U sedamdesetoj je Drena Beljo izjednačio, a samo šest minuta kasnije bivši igrač zaprešićkog Intera zabio za konačnih 3:2.

Mogao je Rudar do izjednačenja u posljednjim minutama susreta no Frankovićev udarac nakon kornera fantastično brani Čileanac Collao kojem je trener Garcia danas dao prednost ispred Lucića.

Spomenimo i da je Bande u fotofinišu išao sam pred vratara Macana, trebalo je to biti 4:2 ali je napadač Istre 1961 neobjašnjivo usporio svoj korak s loptom što je bilo dovoljno da momci iz Labina otklone opasnost i prođu dalje.

Na kraju, ne preostaje nam ništa drugo nego ponoviti dobro znanu mantru kako velike ekipe u pravilu prolaze kup prepreke na fizičku spremu i ponekad, primjerice u današnjem slučaju Dinama, na individualnu kvalitetu.

Hrvatski kup, 1/8 finala

Utorak, 26. listopada

Rudeš – Osijek 0:2

Belišće – Hajduk 1:5

Šibenik – Slaven Belupo 1:1 (3:5)

Srijeda, 27. listopada

Bjelo Brdo – Dinamo 2:3

Gorica – Mladost Ždralovi 2:0

Rudar Labin – Istra 1961 2:3

Varaždin – Lokomotiva (17:30)

Subota, 13. studeni

Oriolik – Rijeka (14:00)



Tagovi

Istra 1961Rudar LabinHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti