IBRAHEEM AL OMARI / REUTERS
IBRAHEEM AL OMARI / REUTERS

Taichi Hara karijeru nastavlja u La Ligi?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 08:10

Istra 1961 ponudila šestorici igrača nove ugovore, ali opasni Japanac je možda odigrao “svoje” u HNL-u

Puležani su posljednji među deset prvoligaša krenuli s pripremama za novu sezonu. Novi trener Gonzalo Garcia u srijedu navečer okupio je 24 igrača koje trenutno ima u rosteru i krenuo s radom i uigravanjem novih igrača kojih ove sezone ima napretek. Već smo pisali kako su zeleno-žuti doveli veliki broj novih igrača u svoje redove. Od Frane Mlinara koji u Pulu seli iz Koprivnice, do povratnika Theophila Solomona koji se vraća u HNL iz dalekog Kuvajta.

Ipak, s najviše strepnje se čeka rasplet situacije u Španjolskoj, točnije u Alavesu. To bi naime trebala biti iduća destinacija izvrsnog Taichija Hare, igrača koji bi vrlo lako mogao prelomiti Istrinu sezonu u njihovu korist.

Momak koji je u Pulu stigao iz dalekog Tokija vrlo brzo je pokazao svu raskoš svog talenta na travnjacima diljem Lijepe Naše. Ovaj 22-godišnjak je u 14 odigranih utakmica postigao 2 pogotka i dodao dvije asistencije, po puno bitnije od same statistike je shvatiti koliko Hara donosi svojoj ekipi na terenu.

Taichi posjeduje sjajnu tehniku, pravi je napadač. Okomit, brz i najbitnije, stalno u potrazi za loptom. Uostalom, zabio je Dinamu dva gola u golijadi finala kupa. I oni su pokazali interes za dovođenjem, no taj posao se neće ostvariti. Mi čisto sumnjamo da će se zadržati na Aldo Drosini, 190cm visoki Japanac je definitivno “tražena roba”.

Nije Hara jedini. Novi ugovori su ponuđeni Petru Bosančiću, Stefanu Lončaru, Gedeonu Guzini, Einar Galileji, Sergiju i Navarru, a tek po njihovu izjašnjavanju, bit će priključeni pripremama prve ekipe.

Što se trenera Garcie tiče, on će, ako ništa, u novu sezonu ući s kvalitetnim imenima u stručnom stožeru. U Pulu stiže i Roberto Cuesca koji je prošle sezone bio pomoćnik Xiscu u Watfordu s kojim je ostvario plasman u Premier ligu.

Klub ove sezone pokazuje jake ambicije za iskorak prema stabilnijem status prvoligaša. Uz nikad jaču konkurenciju, takav pristup je jedini ispravan.


Tagovi

Taichi HaraIstra 1961HNLtransferiAlaves

Ostale Vijesti