REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Svrake šopingiraju po Madridu, Howe u dvojbi – Carrasco ili Hazard?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 13:20

Newcastle je trenutno treća momčad Premier lige zbog čega bi bogati saudijski vlasnik mogao dodatno 'odvrnuti pipu'.

Mohammed bin Salman može biti zadovoljan kakve rezultate ostvaruje njegova igračka iz Premier lige. Newcastle je trenutno treća momčad prvenstva, što je iznad svih očekivanja, a budući da se Howe iskazao, bogati saudijski princ mogao bi svojem treneru osigurati još podosta sredstava kako bi u zimskom prijelaznom roku dodatno pojačao svoju momčad.

Iako je ove sezone zabljesnuo Almiron koji je s osam pogodaka prvi strijelac Newcastlea, Howe je procijenio kako mu je potreban još jedan krilni napadač. Trenutno na raspolaganju ima spomenutog Almirona (koji je po vokaciji polušpica), Murphyja, Saint-Maximina te Frasera, ali da kako ne bi zapeli na prvoj većoj prepreci, Saudijac je odlučio da će pomoći najbolje kako on to zna – novcem.

Strani mediji raspisali su se o dvije opcije, ali izgleda kako su pojačanje čelnici Newcastlea pronašli u Madridu. Mundo Deportivo ističe kako je prva opcija Svraka Yannick Carrasco kojeg su Rojiblancosi spremni prodati nakon neuspjeha u Ligi prvaka, dok s druge strane El Nacional piše kako je prva želja Howea Eden Hazard. On je navodno željan vratiti se u Premier ligu, dok su u Real Madridu spremni priznati pogrešku i za oko 20 milijuna eura pustiti Belgijca kojeg su u ljeto 2019. godine doveli za 115 milijuna eura.

I Carrascu i Hazardu je prirodna pozicija na lijevom krilu, a ta pozicija je u Newcastleu rezervirana za Allana Saint-Maximina koji je polovicu prvog dijela sezone bio 'out' zbog problema sa zadnjom ložom.

No, ako dođu Hazard ili Carrasco, Francuz bi vjerojatno preselio na desnu stranu, dok bi se Almiron vratio na svoju prirodnu poziciju.

Howe je zaradio povjerenje bogatog saudijskog vlasnika koji će mu sigurno ispuniti sve želje ako do početka zimskog prijelaznog roka ostane na visokom trećem mjestu. Do odlaska na pauzu Svrake još čeka gostovanje kod Leicestera, dok do kraja kalendarske godine imaju još dva teška okršaja protiv Leedsa doma i Arsenala u gostima.

Carrasco i Hazard su na prodaju, Newcastle je zainteresiran, ali zasad nikakvi konkretni koraci nisu poduzeti da netko od spomenutog dvojca (ili čak obojica) već u siječnju slete na St. James' Park. No, gdje ima dima, ima i vatre, stoga ne treba iznenaditi ako se priča dodatno 'zakotrlja' u narednih mjesec dana… (I.A.S.)



Tagovi

NewcastleNewcastle UnitedEddie HoweAllan Saint-MaximinYannick Ferreira CarrascoEden Hazard

Ostale Vijesti