Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Sve je bilo odlično, sad vidimo koliko smo jaki! A jedan potez pokazuje kakva je atmosfera u momčadi!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.11.22. | 07:30

Kramarić lakše igra kad ima nekoga kao Livaju ili Petkovića uza sebe, kad nije teret te devetke na njemu. Važno je da je Kovačić odigrao na visokoj razini Brozović je trkački odigrao super, Luka je tu uvijek, Perišić je bio bolji nego u prvoj utakmici...

Kako je krenulo, nije mirisalo na ono kako je završilo. Apsolutno zasluženo, jer smo pokazali kvalitetom da smo bolji od Kanade.

Gol je bio nepažnja Juranovića, Davies došao iz drugog plana, njihov igrač bio je u naletu, teško je to braniti. Ali, odmah smo se vratili, sve je bilo naše, imali smo dobre šanse, čak ih je Borjan spašavao Kanađane, mogu biti zadovoljni kako su završili. Važno je da je Kovačić odigrao na visokoj razini, Brozović je trkački odigrao super. Luka je tu uvijek, Perišić je bio bolji nego u prvoj utakmici, Livaja opasan, zabio je i gol. Radili smo upravo ono o čemu smo pričali, da moramo brzo i kvalitetno izlaziti iz presinga, kad smo krenuli tako igrati, onda je sve funkcioniralo.

Kramarić je bio puno osporavan uoči utakmice, ali ovo je za njega bila idealna pozicija. Bio je u tom međuporostoru, zadavao puno briga obrani, bio je opasan, zabio gol koji mu je poništen, a onda još dva. Vrlo je važno da smo zabili toliko golova. Kramarić lakše igra kad ima nekoga kao Livaju ili Petkovića uza sebe, kad nije teret te devetke na njemu, kad se može kretati, izvlačiti, kad su stoperi zauzeti napadačem, kad su njemu za vratom. Livaja se dobro kretao, on ga je rasteretio. Kramarić je uvijek bio dobar za gol, nekad ga ne vidiš, a on zabije, gladan je gola. Puno je odlučujućih golova zabio za Hrvatsku i to treba respektirati.

No, vratio bih se još malo na naš vezni red. Mi puno pričamo o tom trojcu, Modrić-Brozović-Kovačić, oni su stvarno vrhunski. Protiv jakih reprezentacija su najbolja trojka na svijeta, problem je kad mi napadamo, kad se suparnici brane na 20 metara kao Maroko, ako nitko od njih nije u završnici, onda smo s igračem manje u napadu. To se javljalo u prethodnim utakmicama,protiv slabijih protivnika, ali u otvorenijim utakmicama, a Kanada jest igrala otvoreno, funkcioniramo sjajno. Kovačić tu pokazuje kakav je igrač u takvim uvjetima.

Ne ide nam na ruku taj poraz Belgijaca, da su barem oni i Maroko odigrali neriješeno. Nama je sad dovoljan bod, a Belgiji treba pobjeda i to će biti još jedan veliki izazov za nas. To su teške utakmice, kad znaš da je dosta bod, psihološki je teško pripremati takav susret. Naravno, nećeš igrati na bod, znaš da želiš ići na pobjedu, ali vrlo je teško psihološki. I, Belgija, bez obzira na sve, nije slaba. Nije pokazala ništa u dvije utakmice, ali ja ne vjerujem da su Belgijci loši i da su već otpisani. Imaju dovoljno kvalitete, vratio im se i Lukaku. Sad nemaj što izgubiti i zato trebamo biti ozbiljni do kraja, nikako ne razmišljati o tom bodu.

Što se tiče sastava za tu utakmicu, doista ne vidim razlog išta mijenjati, ako svi budu zdravi. Obrana je bila odlična, ovaj trojac u vezi sjajan, a i ova trojka naprijed vrlo opasna i efikasna. Sad smo u idealnoj situaciji, sve izgleda dobro i vidjeli smo koliko smo jaki, vjerujem da će spomenuti trio u sredini iznijeti i teret te utakmice i da ćemo i protiv Belgije pokazati klasu.

Istaknuo bih i potez Mislav Oršića na kraju utakmice, kad je dodao loptu Majeru, umjesto da je sam zabio gol. To je potez koji vam sve govori o atmosferi u momčadi, iako, poznavajući Oršića, znao sam da će to napraviti čim sam vidio Majera samog, iznenadilo bi me da je drugačije učinio. Ta dobrota i poštenje će mu se kad-tad vratiti!

Sve u svemu, da zaključimo, vidjeli smo pravu Hrvatsku, vidjeli smo kako to izgleda kad su svi igrači u pravom izdanju. Sad je i izbornik dobio četiri dana mira, a nakon ovoga što sam vidio, mogu reći da ovakvu Hrvatsku očekujem i u nastavku turnira. Ne samo protiv Belgije!



Ostale Vijesti