EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Michael Memmler
EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Michael Memmler

Stuttgartova ‘treća sreća’ s hrvatskim stoperom, zna se i odšteta, ali tu su još dva kluba iz Bundeslige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 11:09

Prije godinu dana, u intervjuu za Germanijak, istaknuo je da mu je želja jednog dana obući Dinamov dres.

Fenomenalnu sezonu u dresu njemačkog drugoligaša St. Paulija igra 24-godišnji hrvatski stoper Jakov Medić. Stasiti Zagrepčanin je već godinu i pol dana član kultnog njemačkog kluba gdje igra standardno, a njegove dobre igre ne prolaze ispod radara ‘nekim većim’ njemačkim klubovima.

Naime, Bild javlja kako Medića u ljetnom prijelaznom roku planira dovesti Stuttgart čija je prva violina hrvatski repezentativac Borna Sosa. Švabe (nadimak Stuttgarta je Die Schwaben, op.a.) su za Medića spremne ponuditi dva milijuna eura, baš na koliko ga cijeni i TM. Budući da je Medić ušao u posljednjih 18 mjeseci ugovora te da još uvijek ne planira potpisati nastavak suradnje sa St.Paulijem, ljetni prijelazni rok trenutno djeluje kao idealno vrijeme da ostvari novi transfer. U protivnom, ako u međuvremenu ne potpiše novi ugovor, će se u siječnju 2024. moći obvezati nekom drugom klubu pa onda u ljeto svojeg sadašnjeg poslodavca napustiti besplatno. A to je nešto što si čelni ljudi St.Paulija ne smiju dopustiti budući da je Medić, uz kapetana Irvinea i austrijskog stopera Nemetha, najskuplji eksponat njihove momčadi.

Prije početka ove sezone na adresu St. Paulija su stizali brojni upiti za Medića, ali iz kluba nisu htjeli ni čuti za to već su sve razgovore i pregovore u startu blokirali. Medić je njihov stup obrane, svakom novom utakmicom igra sve bolje i bolje, a radi svega navedenog se pojavio interes iz drugih klubova.

Stuttgart, dakle, prednjači, ali Medića žele još Bochum i Mainz! Dakle, ako Švabe misle ozbiljno, onda će morati biti brzi i konkretni, u protivnom bi Medića mogao otići u redove nekog drugog kluba iz Bundeslige.

„ Želja mi je obući Dinamov dres. Hoće li se to dogoditi jednog dana ne mogu kazati. Trenutno sam u Njemačkoj i plan mi je sad biti tu. Ovdje sam si napravio dobro ime i tako da želim nastaviti graditi tu karijeru. No, hoću li se jednog dana vratiti u HNL je pod upitnikom”, rekao je prije godinu dana u razgovoru za Germanijak Jakov Medić.

Plavi su zamjenu za Lauritsena ove zime pronašli u Perkoviću, dok će na ljeto najvjerojatnije ostati bez Josipa Šutala kojeg su dugo pratili čelnici Seville i RB Leipziga. Nadalje, ugovor ističe i KTC-u, stoga bi Dinamo, u slučaju da se transferira Josipa Šutala, mogao ostati na trojici braniča – Dini Periću, Bošku Šutalu i Mauru Perković. Možda bi baš Medić mogao biti idealna zamjena budući da odšteta od dva milijuna eura, koju navodi Bild, nije nepremostiva prepreka za Plave.

No, njegov potenijalni povratak u Hrvatsku zasad nije tema, dok odlazak u neki veći njemački klub zasigurno je. Inače, Stuttgart je Medića htio u protekla dva prijelazna roka, tada nisu uspjeli u svojem naumu da ga dovedu, a ljeto 2023. za njih bi mogla biti treća sreća. (I.A.S.)



Tagovi

Jakov MedićStuttgartSt. Pauli

Ostale Vijesti