Screenshot HRT/emisija Stadion
Screenshot HRT/emisija Stadion

Strahonja: "Nije bilo kaznenog udarca za Hajduk, Mišić je napravio prekršaj kod gola Ristovskog"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 22:07

Analizirano je suđenje u 6. kolu Hrvatske nogometne lige.

U HRT-ovoj emisiji Stadion, sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je suđenje proteklog vikenda, kada je odigrano pet utakmica šestog kola.

Možemo biti zadovoljni, suci su u dobroj formi, imaju kontinuitet i pokazuju da su pripreme koje su odradili preko ljeta bile dobre”, uvodno je ocijenio suđenje u 6. kolu.

Patrik Kolarić iz Čakovca sudio je derbi između Dinama i Rijeke. Modrima je u 6. minuti poništen gol Ristovskog.

Prekršaj Mišića je postojao, svjesno je išao u tijelo suigrača, VAR soba je sjajno reagirala.”

Strahonja je potvrdio i da je bio čisti prekršaj za 11-erac na Baturini, a suđenje Kolarića ocijenio je jako dobrim i bez greške.

Istom ocjenom ocijenio je Marija Zebeca iz Cestice, djelitelja pravde na dvoboju Istre 1961 i Rudeša.

Dobro je sudio u utakmici osrednjeg intenziteta i duela u igri.”

Dvoboj Osijeka i Lokomotive sudio je Duje Strukan iz Splita. U 97. minuti izravni crveni karton zaradio je Marić.

Sudac je bio vrlo dobro postavljen, prekršaj se zbio uz veliku silinu i brzinu, kad uzmemo u obzir koliko je blizu bio postavljen, dobijete dodatan intenzitet. Nakon pregleda snimke, ostao je kod prvotne impresije, on je najbolje to osjetio jer je bio jako blizu prekršaja. Možemo raspravljati je li žuti ili crveni karton, ali s obzirom na sve moramo dati sucu za pravo.”

Hajduk je pobijedio na gostovanju u Varaždinu, a sudac te utakmice bio je Fran Jović iz Zagreba. U 10. minuti igrač Varaždina je nakon udarca Livaje igrao rukom.

Lopta se nekontrolirano odbila od njegove noge u ruku, ispravna odluka je da nema kaznenog udarca.”

Strahonja je potvrdio i da je 11-erac u prvom poluvremenu ispravno dosuđen za Hajduk, kao i da je nakon intervencije iz VAR sobe ispravno poništen zbog ranijeg zaleđa. Također, potvrdio je da Sigur u 83. minuti nije trebao dobiti drugi žuti karton, što su domaćini tražili.

U petak su igrali Gorica i Slaven Belupo, a dvoboj je sudio Goran Pečarić iz Zagreba. U 19. minuti Krizmanić je laktom udario Ortiza.

Ovo smo izdvojili zbog respekta prema ozlijeđenom igraču. Ovo je možda za žuti karton, to je najviša sankcija koja bi se morala dodijeliti u ovoj situaciji”, zaključio je Strahonja sudačku analizu 6. kola. (I.M.)



Tagovi

StadionHRTHrvatska nogometna ligaHNLsuđenjeSuciMarijo Strahonja

Ostale Vijesti