Pixsell
Pixsell

Kakva drama u Kranjčevićevoj! U sudačkoj nadoknadi pala dva pogotka

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 22:05

U odličnoj utakmici u Kranjčevićevoj Lokomotiva i Osijek pošteno su podijelili svaki po bod, nakon što su duboko u sudačkoj nadoknadi oba kluba zabila lijepe golove.

U zagrebačko Kranjčevićevoj odigrana je jedna jako dobra i zanimljiva utakmica koja je završila rezultatom 2-2 i jednim crvenim kartonom. U sudačku nadoknadi obje momčadi ušli su s rezultatom 1-1, a onda je prvo Vedran Jugović zabio za Osijek, a Sandro Kulenović izjednačio fenomenalnim udarcem u 96.

Osijek je, treba reći, veći dio utakmice bio opasnija momčad na terenu, ali je Lokomotiva, koja je krenula bez svoja dva nositelja igre iz prošle sezone Kačavende i Stojkovića, odigrala jednu jako dobru utakmicu i na kraju stigla do zasluženog boda.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osijek je u utakmicu ušao sa statusom blagog favorita budući da je Lokomotiva ostala bez dva nositelja igre u napadačkom segmentu igre. Čabraja je za dvoboj ojačao vezni red Artom Smakajom, a Tomas je prvi put u sezoni krenuo sa Slavkom Bralićem na stoperskoj poziciji.

Osijek je krenuo bolje, a prvu priliku imao je Mijo Caktaš u 15. no udarac mu je obranio Nikola Čavlina. Slijedi huk Lokomotive. Sandro Kulenović iz teške situacije dobro puca glavom kraj gola, a nakon jednog centaršuta iz kornera, lopta je plesala po Osijekovom petercu, ali je Branimir Kalaica nije dobro zahvatio.

Opet se javlja Osijek, točnije Kristijan Lovrić čiji udarac od bloka odsjeda na gredi Čavlininog gola.

I onda je stigao gol. Osijek je izigrao Lokomotivu po svojoj desnoj strani, Domagoj Bukvić krenuo je u prodor, dodao do Gržana koji pronalazi usamljenog Caktaša na petercu. Osijek je poveo 1-0.

Do kraja poluvremena još jednom probao je Lovrić, dalekometnim udarcem kojeg je ukrotio sigurni Čavlina.

Čabraja je na poluvremenu napravio dvije zamjene. Ubacio je napadača Indrita Tucija i veznjaka Martina Šotičeka, a iz igre su izašli Viktor Kanižaj i Art Smakaj. Odmah na početku nastavka prijeti ponovno Osijek. Iz dosta teške situacije i duela, Mierez puca glavom, ali Čavlina brani, dok Mersinaj blokira novi pokušaj Argentinca. Dobru utakmicu u subotu je igrao Bukvić koji je radio probleme Lokomotivinoj obrani.

Osijek je nastavio stiskyti, opet su Bijelo-plavi probili lijevu stranu obrane Plavo-bijelih, no, ponovno je Čavlina zaustavio Miereza! Nastavili su pucati Caktaš i Bukvić, no obrana Lokomotive i Čavlina otklonili su opasnost.

I onda je stigao neočekivani gol Lokomotive! Tuci je ubacio s desne strane, a u petercu se najbolje snašao Vladan Bubanja koji postiže svoj već treći pogodak ove sezone! Lokomotiva je izjednačila niotkuda!

I onda je krenula, Lokosi su postali opasnija momčad na terenu, tukao je Tuci, a prijetio je i Vranjković po desnoj strani. Tomas je izvadio Caktaša i Bukvića, a ubacio Petra Pušića i Naila Omerovića. No, to nije zaustavilo napade Lokomotive, probao je Tuci nakon što je Kulenović uzeo loptu na desnoj strani.

Tomas potom ubacuje Jugovića umjesto Lovrića, što je značilo da će na lijevo krilo preseliti Pušić. Tu se Osijek probudio, a junak Slavonaca mogao je biti joker s klupe, Jugović koji je prvo glavom propustio realizirati dobro dodavanje Pušića, a onda u 93. i zabiti za novo vodstvo Bijelo-plavih. Asistirao je Pušić.

Lokomotiva tu nije stala, Kalaica je otišao na poziciju 'desetke', dodao do Kulenovića koji prvo puca u blok, a onda i u same rašlje Osijekovog gola. Zabio je za zasluženu 'podjelu bodova'.

Neposredno pred završetak pocrvenio je Mateo Marić zbog grubog prekršaja.

Osijek se okreće domaćem derbiju s Dinamom, a Lokomotiva gostovanju u Koprivnici.

LOKOMOTIVA - OSIJEK 2-2 (0-1)

Zagreb. Stadion Kranjčevićeva.. Sudac: Duje Strukan iz Splita. Pomoćnici: Alen Jakšić (Split) i Vice Vidović (Solin) VAR Igor Pajač (Sv. I. Zelina), AVAR Vedran Đurak (Sv. I. Zelina)

Strijelci: 0-1 Caktaš (31., Gržan), 1-1 Bubanja (62., Tuci), 1-2 Jugović (93., Pušić), 2-2 Kulenović (96.)

Lokomotiva: Čavlina - Vranjković, Mersinaj, Kalaica, Milićević (od 90. Leovac) - Bubanja, Marić - Kanižaj (od 46. Tuci), Smakaj (od 46. Šotiček), Goričan (od 61. Bulatović) - Kulenović

Osijek: Malenica - Gržan, Bralić, Mkrtčjan, Drambajev - Brlek, Nejašmić - Bukvić (od 74. Pušić), Caktaš (od 74. Omerović), Lovrić (od 84. Jugović) - Mierez

Žuti kartoni: Mersinaj 66., Kulenović 75. (Lokomotiva)

Crveni kartoni: 98. Marić (Lokomotiva)




Tagovi

Lokomotiva ZagrebNK LokomotivaHrvatska nogometna ligaHNLOsijekMijo Caktaš

Ostale Vijesti