Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Što se događa s Onuachuom? Od stroja za golove, postao 'mister promašaj'

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.11.21. | 19:08

U zadnjih 10 utakmica zabio je samo jedan pogodak...

Četiri dana prije utakmice Dinama u Genku nigerijski napadač Paul Onuachu zabio je hattrick u 3:0 pobjedi svoje momčadi protiv Serainga. To mu je bio 11. pogodak u 12. utakmici sezone. Svi analitičari, mediji, a posebno bivši napadači, Onuachua su okarakterizirali najvećom prijetnjom Dinamovoj obrani.

No, Onuachu je u 76. minuta provedenih na terenu Cegeka Arene imao tek jednu priliku koja nije ugrozila vrata Dominika Livakovića. Imao je tri uspješna driblinga, šest od 12 dobivenih duela i čak 11 izgubljenih lopti.

Dinamovi stoperi Kevin Theophile i Rasmus Lauritsen u potpunosti su neutralizirali robusnog nigerijskog napadača. A očito su i potaknuli njegovu golgetersku krizu.

U idućih 10 utakmica, devet za klub i jednu za reprezentaciju, Onuachu je zabio tek jedan pogodak. U 6:2 pobjedi protiv Zulte Waregema u prvenstvu Belgije.

Ne može se reći da se Onuachu u tih 10 utakmica nije našao u prilikama. Ukupno je upisao 18 udaraca od kojih je pet išlo u okvir, a pet u suparnički blok. No, od tih 18 udaraca samo jedan je završio u suparničkoj mreži, a u tom periodu uspio je promašiti i jedan kazneni udarac. Od igrača koji je bio pravi stroj za golove, postao je napadač koji se muči s realizacijom i koji je u 10 utakmica zabio samo jedan pogodak.

Nadamo se samo da goleterska kriza ovog 201 centimetara visokog centarfora neće završiti na Maksimiru...



Tagovi

GenkDinamo ZagrebGNK DinamoPaul Onuachu

Ostale Vijesti