REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

Što je previše je previše: Nakon debakla u Ligi prvaka, Vida će dobiti novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 17:40

Domaći strateg nije napravio dobar posao u Ligi prvaka, Bešiktaš traži novo trajno rješenje

Nakon što je odjeknula vijest da se Miralem Pjanić već u siječnju vraća u Barcelonu s posudbe u Bešiktašu, evo novih, doduše neslužbenih vijesti iz krugova bliskih turskom velikanu. Turski trener Sergen Yalcin od danas više nije trener Bešiktaša. Nakon 80 utakmica što je proveo na klupi ovog giganta iz Istanbula, klupska uprava mu se odlučila zahvaliti na suradnji i pronaći novo rješenje.

Stanje je daleko od idealnog. Bešiktaš nakon 15 odigranih kola zauzima razočaravajuće deveto mjesto u ligi, a u Ligi prvaka su se ove sezone pošteno osramotili skupivši ravno 0 bodova, uz groznu gol razliku 3:19. Europa je izgubljena, prvenstvo je također nedostižno, pa možemo slobodno reći kako danas ovaj klub počinje ispočetka.

Ipak, novi trener je već na vidiku. Svega mjesec dana otkako je dobio otkaz u Norwichu, njemački stručnjak Daniel Farke napušta Norfolk kako bi preuzeo klupu Bešiktaša! Vijesti prenosi pouzdani Patrick Berger s njemačkog Sport1 portala.

Je li Farke dobar izbor?

Nijemac je naučio trenersku školu preko LIpposradta gdje je obnašao nekoliko funkcija, prije nego li je u ljeto 2017. Godine preuzeo Norwich. Vodio je Kanarince u respektabilnih 208 susreta, dva puta ih je uveo u Premier ligu, ali je isto tako odmah i ispao. Davao je priliku mlađim igračima uz mentorstvo nekih veterana pa je tako on zaslužan za prve seniorske minute jednog Todda Cantwella, a i Buendia je krenuo u ozbiljniju avanturu na Otoku upravo u Noriwchu. S druge strane, klupski kostur su sačinjavali neki senatori poput Tima Krula na vratima, uz kapetana Granta Henleyja. Bez obzira na poteškoće i povremene frustracije koje je prošao u svlačionici, navijači Norwicha ga smatraju klupskom legendom.

Ako preuzme Bešiktaš, dočekat će ga jedna pravilna krivulja mladih i nedokazanih igrača uz one etablirane s puno utakmica u nogama. U trenutnom rosteru će ga dočekati manji broj mlađih igrača. Svakako najbolje ime na koje može ralunati je ono Michyja Batsuayija i Cylea Larina iz Kanade. Ima tu i nekoliko veteran poput Alexa Teixeiere ili pak Rachida Ghezzala koji je stigao iz Leicestera. Sve u svemu izazov koji će nam malo više reći o tome kakav je Farke stvarno trener.

U Engleskoj je kliknuo, no turski nogomet je jedna skroz drugačija priča.



Tagovi

Norwich CityBešiktašDomagoj Vida

Ostale Vijesti