Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Stižu Stojković i još dva igrača, Ivanušec igra još protiv Sparte, vraća se 'otpisani'? Tko će umjesto Šutala na Čehe?

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 22.08.23. | 14:00

Jakirović je potpisao na tri godine i već počeo rješavati igračku križaljku i slagati momčad za četvrtak

Dok se Dinamo preslaguje, da se malo i našalimo, otvara se pjenušac u Metkoviću. Kao prvo, napunit će se ponešto i blagajna tamošnje NK Neretve, od transfera Josipa Šutala u Ajax 'kapnut' će i u taj klub. A kao drugo, taj gradić s doline Neretve, koji je dao brojne proslavljene sportaše, sad se može pohvaliti da u Dinamu ima trenera i (po)najboljeg igrača, Sergeja Jakirovića i Brunu Petkovića. Trener i 'Plavi 9' iz Metkovića, time se ni neki veći gradovi ne mogu dičiti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, ajmo na ozbiljne teme, jer situacija je ipak ozbiljna. Jakirović je potpisao ugovor na tri godine, što, kad su treneri u pitanju i nije odveć bitno, još se nije rodio trener, koji je ugovor odradio do kraja. Doduše, nije baš ni običaj da treneri potpisuju na tri godine... Koji će biti prvi Jakirovićevi potezi? Već do utakmice sa Spartom, možda i danas, trebao bi u svlačionici dobiti prvo pojačanje, radi se o Luki Stojkoviću. Mladi Lokomotivin as nikako da pristigne, mnogi su se i iznenadili što je još u nedjelju, kao i Kačavenda koji se ozlijedio, baš protiv Jakirovićeve Rijeke, igrao za 'loksu', iako je prošao liječnički u Dinamu. Ali, traje ta trakavica već mjesecima, sad bi se ipak trebala okončati. Iako, Stojković je u utorak još trenirao s Lokomotivom... Dođe li Stojković danas ili sutra, još može biti prijavljen za dvoboje protiv Sparte, prvi se igra u četvrtak u Maksimiru. Što se tiče Lukasa Kačavende, trebao je i on doći u Dinamo, no, tu situacija u utorak prijepodne još nije bila čista. Što zbog ozljede, što zbog nekih drugih stvari koje nisu riješene pa nije sigurno da će Kačavenda doći kad i Stojković. Ili će možda doći na posudbu otkupom. I on je utorak proveo na Kajzerici, trenirao je odvojeno od momčadi.

Inače, kako doznajemo, u Dinamu planiraju dovođenje još dvojice, možda i trojice igrača, a traže se prije svih branič i napadač, to su deficitarne pozicije i na dovođenju tih igrača u Maksimiru već rade. No, dok ne dođe novi stoper, Sergej Jakirović mora odlučiti tko će protiv Sparte u četvrtak zamijeniti Josipa Šutala. Logičan je izbor Dino Perić, koji je zadnjih tjedana, prvo zbog ozljede, potom i zbog Bišćanovih ideja, izgubio mjesto u momčadi, ali sad je opet najozbiljnija opcija. I logična, provjerena, ne vjerujemo da će se Jakirović 'kockati' s Bernauerom ili Perkovićem, pogotovo s Boškom Šutalom, koji je daleko od prave forme. Premda, odluči li Jakirović vratiti Ristovskog na bok umjesto Moharramija, trebat će 'izmisliti' dva stopera, vidjet ćemo hoće li se upustiti u takve rotacije. Kako god, obrana je trenutno najveći upitnik i problem, kad je utakmica sa Spartom u pitanju.

Što se tiče Luke Ivanušeca, on je još uvijek u Dinamu. I, prema sadašnjim informacijama, igrat će u četvrtak. Dinamo prije Sparte nije dao zeleno svjetlo za njegov transfer u Feyenoord, koji bi mogao iznositi s bonusima oko 10 milijuna eura plus 15 posto idućeg transfera. No, čini se da Dinamo popušta, jer i niozemski prvak pomalo gubi strpljenje pa je njegov odlazak nakon četvrtka ipak izvjestan. Nizozemski mediji pišu i da bi Ivanušec u petak trebao biti u Nizozemskoj na liječničkim pregledima nakon čega će uslijediti potpis petogodišnjeg ugovora. U Maksimiru bi željeli da Ivanušec ostane dugoročno, nude mu i bolji ugovor, međutim, izgleda da bi on nakon četvrtka ipak mogao 'zapaliti' u Rotterdam, jer izrazito želi otići. U svakom slučaju, još protiv Sparte u Maksimiru predvodit će Dinamo u Jakirovićevu debiju, već je to dobra vijest. S obzirom da Josipa Šutala više nema, a u srijedu bi prema Istanbulu trebao Dominik Livaković, da barem jedan od trojice reprezentativaca na odlasku pomogne momčadi u ovoj važnoj utakmici.

Počeli smo s dolinom Neretve, red je da tako i završimo. Za kraj ovog 'raporta' iz Maksimira, zanimljiva priča oko Luke Menala, još jednog dečka iz tog kraja. Znate priču da je Menalo bio na izlaznim vratima, da je sve dogovorio s Rijekom, zvao ga je na Rujevicu upravo Jakirović. I zbog njega, između ostalog, Menalo se odlučio na odlazak. No, zapelo je u razgovorima Dinama i Rijeke, Menalo je čekao da klubovi riješe svoj odnos, jer, on nije želio na posudbu, već postati punopravni igrač Rijeke. Čekajući taj transfer Menalo je kod Bišćana već bio otpisan, ali, eto, dočekao je dolazak Jakirovića u Dinamo. Hoće li sad novi trener vratiti Menala u momčad?



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićHNK RijekaHNLSparta PragEuropska liga

Ostale Vijesti