Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo nudio da Jakir ide u Lille, Mišković odbio!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 12:20

Dinamo je u zamjenu za skidanje klauzule bio spreman pričekati novog trenera, no Mišković nije htio čuti za taj scenarij

Polako izlaze na površinu detalji akcije Dinama u kojoj su “priveli” u Maksimir Sergeja Jakirovića. U Dinamu su djelovali munjevito i efikasno u izboru novog trenera. Sve ono što ih nije krasilo tijekom prijelaznog roka, ponudili su u ponedjeljak kada su ekspresno smijenili Bišćana i doveli Jakirovića na svoju klupu. Cijela akcija trajala je nekoliko sati, mobiteli su bili užareni…

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jakirović je oko 14.30 sati obavijestio sportskog direktora Rijeke Damira Raića Sudara da ga Dinamo želi i da je odlučio prihvatiti poziv iz Maksimira.

Jel’ Raić Sudar bio šokiran ne znamo. Jer vijest kako je Jakir blizu Dinama kolala je nogometnim kuloarima već nekoliko sati prije toga. Iako su izvori nudili priču da je Goran Tomić prvi favorit, od početka je bilo jasno da su u Dinamu bili naklonjeni Sergeju Jakiroviću kao prvoj opciji. Velik broj zagovornika imao je i Željko Sopić. Očito njegova energija s kojom je sačuvao prvoligaški status Gorice nije prošla mimo radara i Sopić je preko noći bio u samom vrhu maksimirskih želja.

Bilo je određene skepse zbog Jakirovićeva statusa u Rijeci, činjenice da je u idiličnoj situaciji i da je pred Rijekom europski ispit. No, išlo se u Maksimiru i na emociju. Znalo se da je Jakir Dinamovac, da je već jednom bio blizu maksimirske klupe. Da je odbio drugi put, pitanje je bi li se pojavio onaj treći. A poziv Dinama se - ne odbija!

A koliko su ga htjeli svjedočit će podatak da su u Dinamu bili spremni pričekati Jakirovića da odradi utakmicu s Lilleom u četvrtak i potom dođe u Dinamo.

Ponuda koju je Vlatka Peras dala Damiru Miškoviću bila je da Jakirović vodi još jednu utakmicu Rijeku pa da onda napusti klupu u zamjenu da se ukine odštetni zahtjev od 250 tisuća eura. Međutim, predsjednik Rijeke odbio je tu opciju. I Jakirović je postao trener Dinama!



Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoHNK RijekaVlatka PerasDamir Mišković

Ostale Vijesti