REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Štimac na rubu otkaza? Dužnosnici vlade pozvali na 'raport' predsjednika Indijskog saveza

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 18:43

Od nedavno najmnogoljudnija zemlja svijeta u 2024. bilježi samo razočaranja...

Nakon ispadanja iz Azijskog kupa s tri poraza bez postignutog pogotka, potom i tek jednog osvojenog boda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. u dvomeču protiv Afganistana (Indija nakon četiri kola ima tek četiri boda), indijska javnost zaziva odlazak Igora Štimca s klupe indijske reprezentacije. Kritike prema hrvatskom izborniku traju već neko vrijeme, a potpuno su 'podivljale' nakon posljednjeg poraza od Afganistana, čime su od nedavno najmnogoljudnijoj zemlji svijeta dodatno smanjene šanse za plasman na prvi Mundijal.

rouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Cijeli 'slučaj Štimac' otišao je toliko daleko, javljaju indijski mediji, posebno The Times of India, da čak i visoki dužnosnici iz indijskohg ministartsva sporta smatraju da je Štimac ispucao sve kredite te da mora napustiti klupu Plavih tigrova. Jednostavno, više im se ne daju slušati Štimčeve isprike i opravdanja....

Na report kod Sportske uprave Indije stigao je i predsjednik saveza Kalyana Chaubeyj kako bi poslušali njegov plan djelovanja saveza u narednom periodu, a dotakli su se i pitanja plaće Igora Štimca, koja je dijelom financirana i državnim novcem.

"Radi se o novcu koji trošimo na indijsku nogometnu momčad kao dio ACTC programa, oko 50 milijuna rupija godišnje. Ako država toliko troši na reprezentaciju, a izvedbe izostaju, onda očito krivnju moraju podjednako podijeliti izbornik i savez. Čak i ako mu savez isplaćuje cijelu plaću, to ne znači da se trener ne može smatrati odgovornim za neke od katastrofalnih izvedbi nogometne momčadi. Možemo jednostavno prestati financirati, a savez mora dostaviti detaljan budući plan o tome kako planira poboljšati stvari", istaknuo je dužnosnik Vlade. 

Indijci otkrivaju da Štimac zarađuje 30 tisuća eura mjesečno što bi do kraja (lipanj 2026.) njegovog ugovora bilo 720 tisuća koliko bi mu morali i isplatiti u slučaju smjene. Zbog toga u savezu razmišljaju da nastave i dalje suradnju s njim, ali su na sastanku s Vladom otkrili da ga neće spriječiti ako sam odluči otići i da istražuju način za sporazumni raskid, ističu indijski mediji. 

Poraz od 158. reprezentacije svijeta od koje je Indija bolje rangirana (117.) teško je legao svima u državi. Bio je to prvi poraz od Afganistana u više od deset godina, a šanse Indije da dođe do trećeg kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo vise o niti. Da bi ostvarili to moraju pobijediti Kuvajt kod kuće, a onda Katar u gostima, no nakon šest utakmica bez pobjede malotko u to vjeruje. Zato je prema indijskim medijima rastanak sa Štimcem, koji ih vodi od 2019. godine, sve izgledniji. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Igor Štimacindijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti