REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

VIDEO Štimčeva družina pucala sebi u nogu, Indijci vodili na poluvremenu pa u nastavku sve prosuli, Afganistanci slave Sharifa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 16:43

Usprkos porazu, Indija je ostala na drugom mjestu, ali s ovim posrtajem su si prilično smanjili šanse za prolazak u treću fazu kvalifikacija za SP...

Igor Štimac ovog je utorka vjerojatno jedna od najtužnijih osoba u zemlji koja broji više od 1.4 milijarde stanovnika. Naime, u drugoj fazi azijskih kvalifikacija za SP 2026, Indija je na domaćem terenu upisala neočekivani poraz od Afganistana. Domaćin je nakon prvih 45 minuta vodio s 1-0, da bi onda u nastavku gosti postigli dva pogotka i tako došli do neočekivanog 2-1 slavlja. Indija je u ovaj ogled ušla kao veliki favorit, ali iako su imali sve u svojim rukama te su praktički mogli osjetiti pobjedu, na kraju su sami sebi pucali u nogu u poklonili pobjedu Afganistancima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Indijce je u vodstvo doveo legendarni kapetan Sunil Chhetri koji je bio precizan s bijele točke u 38. minuti. Chhetriju je to bio 94. pogodak u 146. nastupu za Indiju.

Pogodak Chhetrija pogledajte OVDJE

Afganistan se u nastavku otvorio, nisu imali drugog izbora nego igrati ofenzivnije, a do pogotka za 1-1 stigli su u 70.minuti kad je precizan bio Rahmat Akbari, 23-godišnji veznak gruzijskog Torpedo Kutaisija.

Akbarijev pogodak pogledajte OVDJE

Indija je po primljenom pogotku bacila sve karte u napad, Štimac je u igru ubacio još jednog napadača, ali onda su u 88. minuti došli do preokreta i slavlja 2-1 kad je s bijele točke precizan Sharif.

Prvi pogodak za A reprezentaciju Afganistana Sharifa Mukhammada pogledajte OVDJE

Uvjerljivo prvo mjesto u skupini A drži Katar, dok sada Afganistan i Indija imaju četiri, a Kuvajt tri boda. Indiju do kraja kvalifikacija očekuju još dvije utakmice, prva protiv Kuvajta 6. lipnja na domaćem terenu, a onda i protiv Katara u gostima pet dana kasnije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Indijaindijska nogometna reprezentacijaIgor ŠtimacKvalifikacije za Svjetsko prvenstvoazijski nogomet

Ostale Vijesti