(KRAJ) Hrvatska - Gruzija 2:1

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.11.19. | 19:30

Tekstualni prijenos utakmice možete pratiti na Germanijaku

Tijek utakmice:

90' KRAJ UTAKMICE

89' Simon Sluga fenomenalno obranio opasan pokušaj Gruzijaca

85' Ozlijedio se i Juranović, do kraja utakmice Hrvatska će u polju imati samo osam igrača!

81' Izvrsno je reagirao Simon Sluga na jedan ubačaj/udarac Gruzijaca, ostaje 2:1 za Vatrene

80' Katastrofalne vijesti za Dalića i CSKA - ozbiljnije se ozlijedio Nikola Vlašić! Hrvatska će preostalih desetak minuta odigrati s igračem manje budući da Dalić nema više pravo izmjena.

79' Nakon kornera lopta je stigla do Melnjaka koji silovito puca sa dvadesetak metara ali njegov udarac odlazi preko gola

78' Ekstremno sebični Rebić upropastio je veliku šansu Hrvatske.

75' Iz igre će Pašalić, a u igru Perić

70' U nastavku susreta intezitet utakmice je potpuno pao te nakon pogotka nismo vidjeli niti jednu pravu priliku na utakmici.

65' Izašao je Mateo Kovačić, a u igri je sada Nikola Vlašić

63' Dobar pokušaj Rebića, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola.

53' GOOOOOOOOOOOOOOOL Izvrstan centaršut Juranovića, lopta ide direktno na glavu Perišića koji bez većih problema zabija svoj 26. pogodak u dresu reprezentacije.

49' Centimetri su dijelili Perišića od toga da zabije prekrasan pogodak sa vrha 16-erca, ali lopta ide tik iznad gola.

46' U igri su sada Juranović, Ćaleta-Car, Rog   Sluga, dok su u svlačionici ostali Bartolec, Jedvaj, Oršić i Kalinić.

46' POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

45' KRAJ PRVIH 45 MINUTA

42' Rebić je pao u gostujućem 16-ercu, ali ništa od kaznenog udarca.

37' Sjajan potez Rebića, Oršić je proslijedio do Badelja koji je neometan uputio udarac sa 17 metara, ali nije naciljao unutar okvira gola

36' Još jedna jako loša reakcija Lovre Kalinića. Pogrešno je procijenio jedan centaršut Gruzijaca, na koncu je Lobjanidze uputio udarac, ali otišlo je pored nebranjenog gola

31' Dobar udarac uputio je Lobjanidze, ali njegov udarac ide u vanjski dio mreže.

26' Skoro smo poveli u prvom napadu nakon gola. Rebić je izborio šansu za Perišića, ali krilni napadač je uzdrmao prečku, šteta.

25' GOOOOOOOOOOOL!! Izjednačenje u Puli. Oršić je nabacio iz slobodnog udarca, a oštru loptu u svoju mrežu posprema Guram Kašia.

18' GOOOOOOOOOL Gruzija je povela u Puli. Krilni napadač Gruzije sjurio se prema 16-ercu, dugo vagao Škorića nakon čega je uputio udarac kojeg je Kalinić trebao obraniti, ali nije. Nevejrojatno zvuči, ali Gruzija vodi protiv Hrvatske

15' Perišić uzvraća udarac. Izvrsno je utrčao iza leđa Kakabadzea, ali njegov udarac brani vratar Gruzije koji je u prvih 15-ak minuta prvo ime susreta.

13' Najbolja prilika na utakmici. Desni branič Gruzije Kakabadze prošao je pored Perišića kao da ga nema, ušao u 16-erac nakon čega lijepom povratnom loptom pronalazi Jigaurija, ali na svu sreću napadač Gruzije nije namjestio svoje nišanske sprave. Puno sreće za Vatrene u ovoj situaciji.

10' Oršić je lijepo ostavio loptu za Perišića koji puca isprve, ali njegov pokušaj brani vratar Gruzije.

2' Na tribinama stadiona Aldo Drosina skupilo se oko pet tisuća gledatelja, šteta što je stadion poluprazan. 

1' Utakmica je počela, sretno Vatreni

Uoči utakmice:

17:00 STIGLI SASTAVI:

 HRVATSKA: Kalinić - Bartolec, Škorić, Jedvajr, Barišić - Badelj, Kovačić - Perišić, Pašalić, Oršić - Rebić

GRUZIJA: Lorija - Kakabadze, Kašija, Grigalava, Hočolava - Kankava, Kiteišvili - Šengelija, Kazaišvili, Gvailija - Kvilitaja

 

 

16:00 Izabranici Zlatka Dalića danas u Puli igraju prijateljsku utakmicu protiv Gruzije. Nakon što su u utakmici protiv Slovačke potvrdili prvo mjesto u skupini, a samim time i odlazak na Euro 2020. izbornik Vatrenih danas ima idealnu priliku izmijeniti sastav i dati priliku igračima koji su nešto manje igrali u „kockastom“ dresu kako bi se iz prve ruke uvjerio što sve oni imaju za ponuditi.

Gruzija, uz svo dužno poštovanje, nije reprezentacija koja bi trebala namučiti Hrvate. Najskuplji i najbolji igrač u sastavu Slovaka Vladimira Weissa je Davit Khocholava koji igra u Šahtaru te Giorgi Kvilitala, napadač belgijskog Genta.

Dodatni pokazatelj kolika je razlika u kvaliteti ovih dvaju reprezentacija je njihova ukupna vrijednost. Naime, Vatreni kombinirano vrijede 275 milijuna eura, dok Gruzijci točno 250 milijuna manje. Pametnom dosta…

Dodajemo za kraj kako se očekuju pune tribine stadiona Aldo Drosina te kako su Vatreni veliki favoriti u današnjoj utakmici.

15:30 Dodatnu najavu susreta pročitajte u nastavku teksta:

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijagruzijska nogometna reprezentacijaPrijateljska utakmicaAldo Drosina

Ostale Vijesti