Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Stigao kao 'senzacija iz Rome', predstavljen je kao 'novi Olmo', a sada je napustio Dinamo bez da je zaigrao u službenoj utakmici

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 01.01.22. | 10:00

Najavljivan je kao ponajveći talent kamerunskog nogometa, no u hrvatskom prvaku nije se izborio za priliku.

Kada je 17-godišnji kamerunski napadač Daniel Barel Tueto Fosto u ožujku 2020. stigao iz Rome najavljivalo ga se kao 'novu maksimirsku senzaciju', kao 'dragulja svjetske klase' i jednog od najtalentiranijih kamerunskih igrača. Stigao je u Dinamo s pedigreom igrača koji je u Rominim kadetskim uzrastima zabio 21 pogodak u 29 utakmica, a trenirao je povremeno i s prvom momčadi Vučice. Zbog svoje pozadine, kao jedan od najtalentiranijih igrača svoje države koji je iz europskog velikana stigao u zagrebački Dinamo, logično je da su se povukle paralele s Danijem Olmom, koji je, kao i Kamerunac, stigao uz posredstvo Andyja Bare.

Tueto Fosto bio je član Dinamove juniorske momčadi, a upisao je i osam nastupa za Dinamovu drugu momčad u 2.HNL. U svojem debiju, u 3:0 pobjedi nad Bijelim Brdom početkom prošle sezone (2020/21) zabio je prvijenac i to je bilo to. Odigrao je još sedam utakmica, svaki put ulazivši s klupe za pričuve.

Tueto Fosto nije se nametnuo u drugoj momčadi Dinama, bio je još dalje od seniorske te je od 1. siječnja ove godine slobodni igrač, javlja nogometplus.com.



Tagovi

Daniel TuetDinamo ZagrebGNK DinamoRoma

Ostale Vijesti