Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Šteta: Rumunjska u Karlovcu slavila protiv malih Vatrenih, šanse za U-19 EURO svedene na minimum

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 14:37

Mlada momčad Rumunjske pobijedila je rezultom 2:1

Premda je mlada, U-19 reprezentacija pod vodstvom Josipa Šimunića prije tri dana pokazala kako mogu odigrati na visokoj razini, danas smo si porazom od Rumunjske značajno umanjili šanse za odlazak na Europsko prvenstvo. Nakon 2:1 pobjede protiv Islanda, danas smo uz isti rezultat izgubili od Rumunjske i tako zasjeli na drugo mjesto. Ono nažalost ne vodi dalje.

Ako ništa, ne možemo biti nezadovoljni prikazanom igrom. Naši mladi puleni su se dobro postavili ispred favoriziranih Rumunja koji su doduše rano poveli. Andreas Chiritoui je rastužio publiku na karlovačkom stadionu već u devetoj minuti, no ubrzo je stiglo izjednačenje. Mlade nade zagrebačke Lokomotive koja ove sezone sazvrijevaju pod vodstvom Silvija Čabraje a da mogu igrati i na reprezentativnoj razini pokazali su u 28.minuti. Karlo Špeljak je bio strijelac, asistirao mu je Luka Stojković.

Konačnih 1:2 postavio je Rares Llie iz rumunjskog Rapida lijepim pogotkom u 73.minuti.

Sada nakon nedovršenog drugog kola Rumunjska je prvoplasirana sa šest bodova, Hrvatska je druga sa tri. Pošto samo prvoplasirani ide dalje, Hrvatska mora pobijediti u trećem kolu protiv Gruzije, dok bi Rumunji morali izgubiti od Islanda kako bi bodovno ušli u egal. Prema pravilniku, ukoliko dvije momčadi imaju isti broj bodova, gledat će se gol razlika. Rumunji su gotovo pa sigurni uz +5.

Prava šteta, reprezentacija nam izgleda zrelo za veliki turnir mladih, no, Rumunji su danas upisali ključna tri boda i vrlo vjerojatno će put Slovačke ovog ljeta na smotru osam najboljih europskih momčadi do 19 godina starosti.



Tagovi

Josip Šimunićhrvatska U19 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti