Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

Stepan Tomas: "Ako budemo igrali ovako, imamo šanse protiv Real Sociedada"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 13:07

Trener Šerifa bio je ponosan na izvedbu svoje momčadi u porazu s Manchester Unitedom

Šerif nije uspio napraviti iznenađenje protiv Manchester Uniteda u 2. kolu skupine E Europske lige. Tko zna što bi bilo da se igralo u Tiraspolju, no na stadinu Zimbrua u Chisinauu (po ruski: Kišinjev), koji je bio ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta, Cristiano Ronaldo i ‘prijatelji’ ostvarili su pobjedu 2:0.

Hrvat koji ima nogometno državljanstvo BiH, Stjepan Radeljić, kao kapetan Šerifa odigrao je svih 90 minuta, dočim je bivši napadač Gorice i Dinama Iyayi Believe Atiemwen zamijenjen u 80. minuti. Obojica su bili ponajbolji kod domaćina.

Glavni trener Šerifa iz Stepan Tomas (46), čija momčad ima tri boda iz 1. Kola iz Nikozije, nakon utakmice s engleskim premierligašem je kazao:

“Prije svega bih želio čestitati Manchester Unitedu na pobjedi. Danas smo odigrali dobru utakmicu. Primili smo dva gola, samo smo dvaput pogriješili, a Manchester to brzo kažnjava. U drugom poluvremenu smo igrali još bolje. Stoga ćemo čekati sljedeću utakmicu u Europi s Real Sociedadom i pokušati uzeti novebodove”, kazao je Tomas, prenosi službena stranica Šerifa.

U drugom poluvremenu ste pojačali napad. Želite li općenito više napadati?

“Pokušali smo to napraviti u prvom poluvremenu, stvoriti prostor za igru ​​jedan na jedan. Da, u drugom smo poluvremenu htjeli osvježiti liniju napada, nešto smo stvorili kod suparničkog gola. Ali, ako u utakmici s velikom momčadi, a Manchester United je takav, ne iskoristiš svoje šanse, onda postaje jako teško”, kazao je Tomas pa pojasnio:

“Utakmica je na početku krenula jako dobro, pogotovo prvih 15-20 minuta, nakon čega je momčad postala bojažljiva... Stoga smo s klupe upozorili da nemamo pravo na promašaj u prvih 15 minuta susreta. Nismo uspjeli, a onda je postalo teško. Sigurno su igrači izgubili određeno samopouzdanje. Da, nisu iskoristili svoje šanse, a to je preduvjet za uspjeh protiv Manchester Uniteda.”

Nije vas iznenadio pragmatizam engleske momčadi, čini se da su uložili onoliko truda koliko je trebalo da pobijede...

“U domaćem prvenstvu možemo igrati drugačije. Ako smo pod pritiskom, možemo otvoriti obranu dugim pasom iza leđa. Protiv momčadi poput Manchestera, suparnik je iskoristio svoje prednosti.”

Prije utakmice govorili ste o prednostima suparničkih igrača. Jeste li vidjeli ono što ste očekivali ili su vas iznenadili?

“Što smo očekivali, to smo i vidjeli. Oni su, naravno, bili u prednosti, jer Manchester za vikend nije igrao utakmice u svom prvenstvu. Ali mislim da ćemo, ako budemo igrali kao danas, imati šanse s Real Sociedadom”, poručio je Tomas.

Utakmica Šerif – Real Sociedad igra se 6. listopada također u glavnom gradu Moldove. (ri)

Europska liga

Skupina E

Četvrtak, 15. rujna

Real Sociedad – Omonia 2:1

Šerif – Man United 0:2



Tagovi

ŠerifStjepan TomasStjepan RadeljićIyayi AtiemwenEuropska ligaManchester United

Ostale Vijesti